تاریخ : دوشنبه 16 آذر 1394
کد 1199

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت اعلام کرد:

لزوم جذب نخبگان ایرانی خارج از کشور/ ضرورت تربیت رهبران علمی برای آینده کشور

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت بابیان اینکه هیچ‌گاه در کشور برنامه مدونی به‌منظور تربیت دانشمندی که بتواند علم جدید تولید کند، وجود نداشته، افزود: کشورهای پیشرفته دنیا از نیم‌قرن پیش، تربیت دانشمندان تولیدکننده علم جدید را آغاز کرده و در حال حاضر به دستاوردهای آن رسیده‌اند.

به گزارش وبدا؛ دکتر رضا ملک‌زاده در سمینار پزشک پژوهشگر  که امروز در تالار همایش‌های رازی دانشگاه علوم پزشکی ایران برگزار شد، بر تربیت رهبران علمی برای آینده کشور، تأکید کرد و گفت: برای ارتقای آموزش، پژوهش و فناوری در کشور باید نخبگان را جذب کنیم.

وی تصریح کرد: بیش از 400 نفر از نخبگان ایرانی در رده نخست علوم در دنیا فعالیت دارند که ما حداقل باید  با بهره‌مندی از  50 نفر از آنان  در کشور می‌توانیم به تولید علم در کشور دست‌یابیم.

دکتر ملک‌زاده از عدم وجود برنامه پزشک پژوهشگر درگذشته انتقاد کرد و گفت: پتانسیل بسیار خوبی ازنظر نیروی انسانی در کشور وجود دارد و ضروری است تا بین بیولوژی و علوم پزشکی ارتباط برقرار کنیم.

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت تربیت پزشک پژوهشگر را امری دشوار دانست و گفت: اینکه افراد از درآمد خود بگذرند و در فضای نوآوری قرار گیرند کاری دشوار است اما افرادی که در این حوزه فعالیت دارند به‌شدت موفق بوده‌اند و در دوران جوانی خود، طعم شیرین تحقیق و پژوهش را چشیده‌اند.

دکتر ملک‌زاده یکی از برنامه‌های پزشک پژوهشگر را مربوط به انجمن پزشکان پژوهشگر آمریکا دانست و گفت: این انجمن یک مجله معتبر دارد و تاکنون 19 نفر از آنان، موفق به دریافت جایزه نوبل شده‌اند و اکثر آن‌ها عضو فرهنگستان‌های معتبر دنیا هستند.

وی بابیان اینکه اتفاقات و کشف‌های بزرگ پزشکی عمدتاً توسط پزشکان پژوهشگر صورت گرفته است، گفت: کشور سنگاپور برنامه تربیت پزشک پژوهشگر را از 25 سال پیش آغاز کرده و توانسته‌اند کارهای بزرگی را در عرصه پزشکی انجام دهند اما در کشور ما و باوجود نیروی انسانی، امکانات و دانشگاه‌های علوم پزشکی تاکنون شاهد چنین اقدامی نبوده‌ایم.

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت ادامه داد: در کشور انگلستان برای تربیت 20 نفر از پزشکان پژوهشگر حدود 554 هزار پوند سرمایه‌گذاری شده است اما این افراد 297 مقاله در معتبرترین مجلات به چاپ رسانده‌اند و طبق آمارها، انگلستان به ازا هر 1 پوند سرمایه‌گذاری بر روی این افراد حدود 5 پوند سود کسب کرده است.

دکتر ملک‌زاده به فرمایشات اخیر مقام معظم رهبری در دیدار با روسای دانشگاه‌ها استناد کرد و گفت: یکی از مهم‌ترین نقش‌های پژوهشگران، رهبری در علم است که مقام معظم رهبری نیز بر آن تأکید داشتند و عنوان کردند که این پژوهشگران باید تیم‌های تحقیقاتی را تشکیل و هدایت کنند.

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت در بخش دیگری از سخنان خود به روند پذیرش پزشک پژوهش محور در دنیا پرداخت و گفت: در دانشگاه جان هاپکینز، پژوهشگران را پس از دوره phd برای پزشکی پژوهش محور انتخاب می‌کنند اما در برخی از کشورهای دنیا از دوران دانشجویی، افراد پژوهشگر را انتخاب می‌کنند.

دکتر ملک‌زاده در پایان از عدم استقبال برخی از دانشگاه‌های علوم پزشکی از برنامه پزشک پژوهش محور انتقاد کرد و از مسئولان کشوری به‌منظور حمایت از این برنامه، طلب همکاری و کمک کرد.

گفتنی است در این مراسم، دکتر ستاری معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور، دکتر هاشمی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، دکتر فرهادی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، دکتر حاجی میر اسماعیل رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران و جمعی از مدیران و معاونین حضور داشتند.


  • نوشته شده
  • توسط رضا محمدی نسب
  • تعداد بازدید 3190