معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی تبریز بابیان اینکه بدون توجه به نوآوری بقای اقتصاد غیرممکن است، گفت: مأموریت گرایی، برنامه گرایی و کیفیت گرایی رویکردهای اصلی معاونت پژوهش و فناوری تعیینشده است و بودجه پژوهشی دانشگاه نیز به واحدهایی که در راستای تحقق این رویکردها گام برمیدارند بیشتر تخصیص خواهد یافت.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تبریز، محمدرضا رشیدی در آیین اختتامیه چهاردهمین جشنواره پژوهش و فناوری دانشگاه علوم پزشکی تبریز بابیان اینکه در سالهای گذشته تغییرات بنیادین در معیارهای رتبهبندی دانشگاهها اتفاق افتاده است، گفت: مقولهای به نام دانشگاههای کارآفرین پا به عرصه وجود گذاشته است و دانشگاهها نیز در جهت رسیدن به این مهم تلاش میکنند، زیرساختهای موردنیاز نیز بهموازات آن تغییریافته است.
وی افزود: در این راستا تغییرات اساسی در رویکردهای فناورانه دانشگاهها انجامشده و انتظار میرود تولید ثروت در سطح کلان از فناوریهای شرکتهای دانشبنیان صورت بگیرد.
وی بابیان اینکه امروزه ثروت اصلی در کشور نیروی انسانی متخصص است، ادامه داد: کشورها و دانشگاهها برای رسیدن به توسعه اقتصادی راهی جز روی آوردن به نوآوری ندارند.
رشیدی با اشاره به اینکه بدون توجه به نوآوری بقای اقتصاد غیرممکن است، تأکید کرد: دانشگاهها در سالهای اخیر گرایش شدیدی به نوآوری داشتهاند و چون دانشگاهها در تأمین مالی خود دچار مشکل شدهاند ناچار به روی آوردن به منابع صنعتی خارج از دانشگاه شدهاند ازاینروست که روی آوردن به نوآوری و تولید ثروت از سوی دانشگاهها برای تأمین مالی خود و کمتر کردن وابستگی به بودجههای دولتی تبدیل به برنامههای اصلی دانشگاههای کشور شده است.
معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی تبریز افزود: این گرایش دانشگاهها بهسوی فناوری توجه صنعتگران و توسعه گران بیرونی جلب کرده است و درواقع باسیاستها و برنامههای جدید ارتباط صنعت و دانشگاه توسعهیافته و منجر به پیشرفت اقتصادی و علمی کشور خواهد شد.
وی بابیان اینکه از اوایل سال 93 معاونت پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی تبریز رویکردهای جدیدی را وضع کرده است، اظهار کرد: توجه به کیفیت، فناوری و بینالمللی شدن رویکردهای اصلی دانشگاه علوم پزشکی تبریز در دو سال گذشته است.
وی با اشاره به اینکه شکاف بزرگی بین کمیت و کیفیت مقالات پژوهشی ایجادشده است، افزود: ایران رتبه پانزدهم در تولید مقالات علمی را در دنیا داراست اما این به لحاظ کمیت مقالات است و متأسفانه باید گفت که کمیت و کیفیت مقالات همخوانی ندارد، کیفیت کارهای پژوهشی پایینتر از کمیت است كه اين نشان مي دهد بايد بيشتر كار كنيم تا جايگاه اصلي خود را بيابيم.
رشیدی ادامه داد: این آمار نشان میدهد که باید بازنگری عمیقی در عرصه نگاه به کیفیت پژوهش داشته باشیم و لزوم ایجاد واحدي در دانشگاه علوم پزشکی برای کیفی سازی پژوهشهای دانشگاه شکل گرفت.
معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی تبریز دانشگاه علوم پزشکی بابیان اینکه ازنظر تعداد مراکز رشد و شرکتهای دانشبنیان رتبه اول را در استان دارد، تأکید کرد: برای اینکه به سمت کیفی سازی پژوهشها برویم باید مأموریت گرایی را سرلوحه کار خود قرار دهیم.
وی با انتقاد از نظام رتبهبندی در کشور گفت: این نظام ما را وارد مسابقهای میکند که میخواهد همهکاره شویم اما این در حالی است که راز موفقیت بر طبق تجربه کشورهای پیشرفته دنیا تخصصی سازی مؤسسات و مراکز تحقیقاتی است.
وی افزود: ازاینرو مأموریت گرایی، برنامه گرایی و کیفیت گرایی رویکردهای اصلی معاونت پژوهش و فناوری تعیینشده است و بودجه پژوهشی دانشگاه نیز به واحدهایی که در راستای تحقق این رویکردها گام برمیدارند بیشتر تخصیص خواهد یافت.