برگزاری دهمین گردهمایی ائمه جماعت دانشگاه های استان در دانشگاه علوم پزشکی تبریز
نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی با بیان اینکه در مقابل تهاجم فرهنگی دشمن باید ایستادگی کنیم، تاکید کرد: روحانیت زمانی میتواند در برابر تهاجم فرهنگی مقاومت کند، که مطالعات خوبی داشته باشد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تبریز، آیت الله محسن مجتهد شبستری در دهمین گردهمایی ائمه جماعت دانشگاه های استان در دانشگاه علوم پزشکی تبریز با اشاره به مقایسه مقام عالم و عابد در روایات و احادیث اسلامی اظهار کرد: طبق متون دینی ارزش یک عالم بالاتر از هفتاد عابد است، چرا که عابد تنها به فکر تهذیب و دیانت خویش است اما عالم علاوه بر خود به فکر تهذیب مردمان نیز هست.
وی با بیان اینکه عالمان وارثان انبیا هستند، افزود: وظایف عالم دینی همان وظایف انبیاست، اما در صورتی یک عالم میتواند این وظایف را به نحو احسن انجام دهد که خود در ابتدا عالم باشد، اهل مطالعه باشد و به مسائل روز جهان به خوبی آشنایی داشته باشد.
وی ادامه داد: دشمنان امروز به دنبال شبهه افکنی در میان جوانان هستند و این وظیفه امامان جماعت است که به خوبی به این شبهات آشنایی داشته و آماده پاسخگویی به سوالات جوانان باشند.
آیت الله مجتهد شبستری با اشاره به اینکه از در و دیوار شبهه می بارد، تاکید کرد: عمده مسئولیت امامان جماعت پاسخگویی به نیازها و سوالات جوانان است و دشمن نیز تلاش میکند جوانان کشور را به سمت و سویی دیگر ببرد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود تزکیه را وظیفه دیگر امامان جماعت دانست و اظهار کرد: تزکیه از راه عمل، بسیار تاثیرگذار تر است از این رو امامان جماعت باید با خوشرویی و تواضع با مردم و دانشجویان برخورد کنند و با اخلاق خوب آن ها را به سمت اسلام سوق دهند.
آیت الله مجتهد شبستری؛ غیبت را در جامعه به عنوان معضلی دانسته و افزود: متاسفانه در آستانه انتخابات در کشور در تمامی محافل و مجالس بند و بساط غیبت به پاست، مردم باید بدانند که بازی کردن با حیثیت مردم و کاندیداها و فاش کردن رازهای آنان کار پسندیده ای نیست و در قیامت باید پاسخگو باشند.
نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی گفت: وظیفه امامان جماعت است تا مردم را از گناه غیبت آگاه کرده و بازدارند، مشاوره و کمک فکری دادن به مردم برای انتخاب اصلح مشکلی ندارد، ولی نباید این مشاوره سمت و سویی غرض ورزانه به خود بگیرد.
وی با بیان اینکه امامان جماعت باید مردم را برای شرکت در انتخابات دعوت کنند، خاطرنشان کرد: دانشجویان را به حضور در انتخابات دعوت کنید تا مردم سالاری دینی به مفهوم واقعی کلمه تحقق یابد.
وی افزود: مردم ایران تاکنون به خوبی در صحنه انتخابات و راهپیمایی ها حاضر شده اند و این بار هم یک آزمون است که مردم هر چه بیشتر پای صندوق های رای حاضر شوند تا دشمن را نا امید کنند.
وی گفت: دشمن با جنگ نرمی که به راه انداخته است، قصد دارد ایران را نیز به سرنوشت اسپانیا دچار کند، اسپانیا در ابتدا کشوری اسلامی بود اما با تهاجم و استحاله فرهنگی که در این کشور انجام گرفت جوانان آن کشور به ابتذال کشیده شدند.
آیت الله مجتهد شبستری وظیفه نهایی امامان جماعت را سوق دادن مردم به سوی شایسته ترین ها دانست، گفت: امامان جماعت باید مردم را به سوی انتخاب فردی سوق دهند که برای استان و شهر آبرو کسب کند .
اجرای طرح تحول نظام سلامت کرامت انسانها را حفظ کرد
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز با بیان اینکه رشد 25 تا 30 درصدی را در دوسال گذشته شاهد بوده ایم، تاکید کرد: در حوزه خدمات بهداشتی و درمانی، دولت با حمایت رهبری کار بسیار ارزشمندی را انجام داد و اجرای طرح تحول نظام سلامت کرامت انسانها را حفظ کرد.
"دکترمحمد حسین صومی" در دهمین گردهمایی ائمه جماعت دانشگاههای استان با اشاره به موفقیتهای دانشگاه علوم پزشکی تبریز در سالهای اخیر، اظهار کرد: در حوزه دانشگاهی برای اولین بار به عنوان چهارمین دانشگاه برتر در کشور انتخاب شدیم.
وی با انتقاد از حرف و حدیثهایی که در حوزه پژوهشی دانشگاه از سوی برخی مطرح میشود، اظهار کرد: دلیل اینکه در سالهای اخیر تعداد مقالات دانشگاه کم شده است، تحریمها و عدم قبول مقالات اساتید ایرانی از سوی مجامع بین المللی بوده است و مقالات ما از خارج از کشور برگردانده میشد.
دکترصومی اظهار کرد: زمانی ما نماز جماعت را در مساجد برگزار میکردیم غافل بودیم از اینکه در همان زمان فردی به علت نداشتن پول، جنازه عزیزش را نمیتوانست از بیمارستان تحویل بگیرد که این تناقضی در کشور اسلامی محسوب میشد که به فضل الهی دولت تدبیر و امید این مشکل و نقیضه را برطرف کرد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز با اشاره به اینکه در سال 92 حتی یک شرکت دانش بنیان در دانشگاه علوم پزشکی نداشتیم، تاکید کرد: امروز حدود 22 شرکت دانش بنیان در دانشگاه علوم پزشکی تشکیل شده است که در آینده ای نزدیک دانشگاه را تبدیل به دانشگاه فناور محور خواهند کرد.
فرد اصلح را باید با چشمان باز انتخاب کنیم
رئیس ستاد اقامه نماز آذربایجانشرقی گفت: در آستانه انتخابات باید حواس خود را جمع کرده و با چشمان باز فرد اصلح را انتخاب کنیم؛ چرا که کمترین اشتباه از سوی مردم موجب خواهد شد تا از صراط مستقیم دور شویم و زمانی به خود بیاییم که دیگر نتوانیم تغییر جهت دهیم.
یدالله ضیایی در دهمین گردهمایی امامان جماعت دانشگاههای استان با اشاره به آیاتی از سوره آل عمران در خصوص پیامدهای اجتماعی جنگ احد، اظهار کرد: در این ماجرا قرآن نقش تحلیلگر داشته و به خوبی این جریان را تحلیل کرده است و میگوید که چون بر اساس حاکمیت انسانها تاریخ شکل میگیرد، پس مکررا تاریخ تکرار میشود یعنی تاریخ از زمان حضرت آدم(ص) گرفته تا واقعه صحرای کربلا مکررا اتفاق افتاده و خواهد افتاد.
وی با اشاره به وقایع پس از رحلت پیامبر اکرم(ص) افزود: در آن دوران به دلیل اشتباه اقلیت مردم که نظر خود را بر نظر و خواسته پیامبر مقدم دانسته و فرد دیگری را به جای جانشین آن حضرت نشاندند، مردم سالها در رنج و عذاب بودند.
رئیس ستاد اقامه نماز استان با بیان اینکه ممکن است در مسیر انتخاب اصلح شبهه ای برای مردم پیش بیاید که امامان جماعت باید آن را برطرف کنند، اظهار کرد: یکی از مهمترین وظایف امامان جماعت این است که مردم را آگاه کرده و از اشتباه تاریخی باز دارند.
وی بر لزوم ایجاد ارتباط صمیمانه میان امامان جماعت با دانشجویان تاکید کرد و گفت: امامان جماعت به عنوان پیام دهنده به دانشجویان باید دارای ویژگیهایی چون خوشرویی، ظاهر خوب و اسلامی، تخصص علمی و تجربی، اعتبار شخصیتی و اخلاص باشند، با استدلال به سوالات دانشجویان پاسخ دهند و مخاطبان را از همه نظر سنجیده و آماده پاسخگویی به تمامی سوالات آن ها باشند.
نماز بهترین سپر در برابر آسیبهای اجتماعی است
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاههای آذربایجانشرقی گفت: نماز بهترین سپر در برابر آسیبهای اجتماعی است و اگر بخواهیم توحید را به معنای واقعی کلمه در زندگانی مردم پیاده کنیم، تنها راهش نماز است.
حجت الاسلام علی خدیوی در گردهمایی ائمه جماعت دانشگاههای استان با بیان اینکه بیشتر از هر زمان دیگری بر برپایی نماز جماعت در جامعه و دانشگاهها نیازمندیم، گفت: طبق گفتههای رهبری اولویت اول در تبلیغ نماز، جوانان هستند و جوانان باید به سوی فرهنگ نماز سوق داده شوند تا در برابر توطئههای دشمنان مقاوم باشند.
وی افزود: امروزه مشکلات اقتصادی، اجتماعی و سیاسی صدماتی بر فرهنگ جامعه وارد کرده است که بهترین راه در این زمان تقویت نماز است تا بتوانیم اثرات این صدمات را خنثی کنیم.
دبیر ستاد اقامه نماز دانشگاه علوم پزشکی تبریز بر نزدیک بودن انتخابات تاکید کرد و گفت: نباید اجازه دهیم تا شور انتخاباتی در بین مردم موجب دخالتهای بیجای دشمنان در عرصههای حساس کشور شود، به عبارت دیگر شور انتخاباتی خوب است به شرطی که با شعور همراه باشد.
دبیر ستاد اقامه نماز دانشگاه علوم پزشکی تبریز نیز در این گردهمایی با بیان اینکه احادیث متعددی در فضیلت نماز جماعت بیان شده است، گفت: حتی برای بانوان هم که در اسلام لزوم و اجباری برای حضور در نماز جمعه وجود ندارد، این یک رخصت است نه عزیمت، در واقع بانوان میتوانند در صورت تمایل در این فریضه شرکت نکنند.
حجت الاسلام خیری، با اشاره به بیانات اخیر مقام معظم رهبری افزود: ایشان در ماههای اخیر مکررا بیش از 100 بار از واژه نفوذ در بیاناتشان استفاده کردهاند و این نشان میدهد که چقدر بر این مسئله تاکید داشته و حساس هستند.
وی نفوذ را بر دو قسم موردی و جریانی تقسیم بندی کرده و ادامه داد: نفوذ موردی به دو طریق ترورهای فیزیکی و شخصیتی انجام میپذیرد، ترورهای فیزیکی به وافر در انقلاب اسلامی توسط بدخواهان انجام گرفته است و شخصیتهای بزرگی چون آیتالله بهشی را از دست دادهایم.
خیری افزود: ترور شخصیتی به گونهای انجام میگیرد که فرد مورد هدف نمیمیرد اما در جامعه نمیتواند ابراز وجود کرده و موثر واقع شود همانند کاری که معاویه با امام حسن(ع) کرد.
دبیر ستاد اقامه نماز دانشگاه علوم پزشکی تبریز اظهار کرد: نفوذ جریانی دشمن از طریق شبکههای مختلف اجتماعی و ماهوارهای با هدف ایجاد تغییرات در سه حوزه اصلی کشور انجام میشود که یکی از آن سه حوزه اصلی مردم است که میخواهند با نفوذ در مردم افکار و اعتقادات آن ها را به یغما برده و از صراط مستقیم منحرفشان کنند.
خیری خاطرنشان کرد: نفوذ در نخبگان جامعه از دیگر اهداف نفوذ دشمن است چرا که نخبگان در میان مردم نفوذ دارند و باید بسیار مراقب و آگاه بود
حوزه و دانشگاه دو پایگاهی که مورد هدف سکولاریزم قرار گرفته است
دکتر قربانی با بیان اینکه اگر امروز بخوابیم با لگد دشمن از خواب بیدار خواهیم شد، گفت: حوزه و دانشگاه دو پایگاهی است که مورد هدفگیری سکولاریزم قرار گرفته است پس باید تمام تلاشمان را به کار گیریم تا این دو حوزه را از گزند دشمنان در امان نگه داریم.
دکتر قربانی در دهمین گردهمایی امامان جماعت دانشگاههای استان گفت: احزابی که در یک کشور علیه نظام سیاسی حاکم فعالیت میکنند بر دولت، و آنهایی که در راستای نظام سیاسی کشور فعالیت میکنند بادولت خوانده میشوند، اگر این اصل را در نظام حاکمیتی ایران کاربست دهیم احزابی که در راستای نظام حاکم عمل میکنند در انقلابند و آنهایی که علیه نظام هستند بر انقلاب نامیده میشوند.
وی با بیان اینکه جریان اپوزیسیون یا ضد انقلاب در کشور به چهار دسته چپ گرایان، ملی مذهبی، شبه مذهبی و قومی و در نهایت سلطنت گرایان تقسیم میشود، افزود: حزب توده و سازمان مجاهدین خلق از جمله چپگرایان هستند که افکارشان مبتنی بر سوسیالیسم و مارکسیسم است.
وی تاکید کرد: فداییان خلق از بین نرفتهاند و نمونه فعالیت آنها در انتخابات 92 بود که در یک برنامه 24 ساعته یکی از تحلیلگران بنام این حزب با نام "فرخ نگهدار" در شبکه بی بی سی به تحلیل انتخابات ایران میپرداخت.
دکترقربانی افزود: گروههای چپ مارکسیستی به دنبال جذب نخبگان کشور به سوی خود هستند و به آرامی و بدون عجله نیز این کار را انجام میدهند تا در بلندمدت بتوانند بر انقلاب اسلامی صدمه جبران ناپذیر وارد کنند.
این استاد علوم سیاسی با اشاره به گروه دوم جریان اپوزیسیون یعنی گروه ملی مذهبی گفت: جبهه ملی و نهضت آزادی از جمله این گروه هستند که اسلام ایرانی مطرح شده در کتب مهدی بازرگان دقیقا افکار مبتنی بر این جریان است، مبحثی تحت عنوان مکتب ایرانی هم که در دولت گذشته مطرح شد ادبیات جدید همین تفکر بود که میبینیم امروزه تعدادی از نخبگان و اساتید دانشگاهی طرفدار افکار مهدی بازرگان هستند.
وی نشانهای از حضور گروه سوم و جریان اپوزیسیون یعنی قومیت گرایی را ورود کلمات جدید به ادبیات ترکی دانست و اظهار کرد: امروزه در منطقه آذربایجان حدود 80 درصد مردم ماهواره دارند و مخاطب 250 کانال ترکیهای هستند کانال هایی که به ترویج ابتذال فرهنگی میپردازند و پربیننده ترین فیلمهای آن محتشم یوزیل در خصوص سلطان سلیمان است همان سلطانی که پدرش سر صدها شیعه را برید.
وی هدف اصلی گروه چهارم یعنی سلطنتگران را برگرداندن سلطنت و رژیم پهلوی به حاکمیت کشور عنوان کرده و گفت: برای مثال شبکههایی چون منوتو و ایران ملی توسط این افراد ساخته شده و تلاش دارند تا از این طریق نخبگان و جوانان را به سوی خود جذب کنند.
دکتر قربانی افزود: تمامی گروههای اپوزیسیون انتخابات را تحریم میکنند و یا اینکه میگویند باید بین بد و بدتر، بد را انتخاب کرد یعنی کسی را برگزید که کمترین ضرر را برای ما و اهدافمان داشته باشد.
وی با گریزی بر اوضاع منطقه خاورمیانه تاکید کرد: امروز در مقطع حساسی از تاریخ قرار گرفتهایم مقطعی که از همه سو بر شیعه فشار وارد می شود و شیعیانی که در دیگر کشورها زیر بار ظلم و وحشیگری استکبار جهانی مقاومت میکنند چشم امیدشان به ماست تا به کمک آن ها بشتابی پس نباید احساس ضعف کنیم.
وی در بخش پایانی سخنان خود به بحث در خصوص دو حزب اصولگرا و اصلاح طلب در کشور پرداخت و گفت: ما هر دو حزب را انقلابی و با انقلاب میدانیم چرا که شورای نگهبان اعضایی از هر دو حزب را برای شرکت در انتخابات تایید صلاحیت کرده است.
دکتر قربانی هر دو حزب اصولگرا و اصلاح طلب را در ذیل قانون اساسی کشور دانست و افزود: کسانی که سعی داشتهاند تا خود را مستقل جلوه داده و متعلق به حزبی خاص معرفی نکنند در نهایت به سمت یکی از این دو حزب سوق پیدا کردند.