تاریخ : شنبه 26 تير 1395
کد 2451

فرهنگ اهدا شیر قرن ها قبل با عنوان "دایه" وجود داشت

.
محمدباقر حسینی" رئیس بخش NICUبيمارستان الزهراء تبریز در این آیین اظهار کرد: عمده‌ترین و مهم‌ترین تغذیه برای نوزاد، شیر مادر بوده و تشکیل بانک شیر مادر نیز در جهت این است که مادران به جای استفاده از شیر خشک از شیر خود استفاده کرده و یا از شیر اهدایی دیگران برای نوزادانشان استفاده کنند.

وی بیان کرد: موضوع استفاده از شیر دیگران برای نوزاد از قرن‌ها قبل با عنوان "دایه" وجود داشته اما در قرن 15 قوانینی در رابطه با احیای شیر مادران وضع شد و پس از آن نیز به دلیل شیوع سیفلیس از شیر در یک دوره‌ی زمانی مشخص این عمل ممنوع شد که با گذشت زمان و با کشف فواید جدیدی از شیر مادران برای نوزاد این اقدام دوباره شروع شد.

وی افزود: در منطقه ما، تنها کشور کویت دارای یک مورد بانک شیر فعال است و در کشور ما نیز در طی سال‌ها تلاش‌های خوبی شده بود که متاسفانه به علت وجود مشکلات به نتیجه نرسیده بودند که امروز ما با استفاده از دانش پزشکان متخصص به این موفقیت مهم دست یافتیم.

حسینی تاکید کرد: برای استفاده از بانک شیر مادران، نوزادان نارس در اولویت قرار داشته و تلاش بیمارستان نیز باید در این جهت باشد که هر مادر بتواند به نوزاد خود شیر داده و در موارد نیاز نیز از بانک شیر مادران استفاده کند.

وی خاطرنشان کرد: اهداء کنندگان شیر پولی دریافت نخواهند کرد؛ چرا که این عمل نیز مانند اهداء خون یک کار خداپسندانه بوده و افراد به قصد ثواب اقدام به اهداء شیر می‌کنند و همچنین برای این بانک شیر دو اتاق متصل به هم در بیمارستان الزهراء اختصاص یافته است.

وی گفت: عملیات امن کردن شیر دارای چند مرحله می‎باشد که در ابتدا آمارهایی از وضعیت کلی و سلامتی مادر گرفته شده و سپس یک مورد آزمایش خون گرفته می‌شود و بعد از آن نیز نوبت فرآیند پاستوریزه کردن شیر است که ارزش و کیفیت شیر را بالا می برد.

وی در خصوص حکم شرعی استفاده از این نوع شیر نیز تشریح کرد: طبق نظر مراجع عظام استفاده از این شیر هیچ نوع اشکالی نداشته و افراد می‌توانند به راحتی شیر اهداء کرده و مصرف نمایند؛ چرا که در موضوع "شیر دادن و محرم شدن"مواردی هست که هیچ کدام از آن‌ها در مورد بانک شیر مادران صدق نمی‌کند.

وی در پایان با اشاره به  نامه‌‌ای که در خصوص حکم شرعی بانک شیر مادران خدمت رهبر معظم انقلاب ارسال شده بود بیان کرد: نظر حضرت آقا نیز بر این است که استفاده از این بانک شیر هیچ نوع اشکال شرعی ندارد.

"محمد حیدرزاده" رئیس اداره سلامت نوزادان بیمارستان الزهراء نیز در این آیین اظهار کرد: سال‌هاست که به دنبال تشکیل این بانک شیر تلاش‌های فراوانی صورت گرفت که امروز شاهد افتتاح آن هستیم؛ در ابتدا نیز مسائلی در مورد حکم شرعی آن مطرح بود که توسط استفتاعات مراجع عظام تقلید رفع شد.

وی افزود: تبریز اولین مکانی بود که این پروژه در آن تشکیل یافت و امید است که از اینجا به دیگر شهرهای کشور نیز تسری یافته و شاهد تغییرات برجسته‌ای در حوزه بهداشتی نوزادان و کودکان باشیم.

وی گفت: موضوع مراقبت از نوزاد نارس در منزل نیز در ابتدا از شهر اصفهان آغاز شده که پس از آن در تبریز نیز کلید خورد.

گفتنی است؛ در این آیین معاون سیاسی امنیتی استاندار، نائب رئیس اول مجلس شورای اسلامی، جمعی از اعضای شورای شهر تبریز و نماینده یونیسف در ایران حضور داشتند . همچنین بعد از افتتاح این بانک شیر، ساختمان غربالگری ال‌دی‌آر نیز افتتاح شد.

  • نوشته شده
  • توسط پروین جوادی
  • تعداد بازدید 1936