تاریخ : شنبه 30 مرداد 1395
کد 2744

اجازه طبابت مستقل در اکثر کشورها بعد از اتمام دوره تخصص داده می‌شود

.

 دبیر شورای آموزش پزشکی عمومی وزارت بهداشت گفت: برخلاف کشور ما در اکثر کشورها اجازه طبابت مستقل بعد از اتمام دوره تخصص داده می شود .

 به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تبریز، طاهره چنگیز در حاشیه نشست سالانه روسای دانشکده‌های پزشکی دانشگاه‌های تیپ یک کشور با اشاره به سطح علمی دانش آموختگان پزشکی در کشور اظهار کرد:برنامه‌های درسی دوره پزشکی عمومی ایران به صورت متمرکز طراحی می‌شود و معمولا متناسب با ضروریات یادگیری پزشکی عمومی بر اساس آنچه که بعدها در عرصه جامعه و خدمت به مردم به آن‌ها نیاز خواهند داشت، تنظیم می‌شود .

 وی افزود:  به طور متوسط دانش آموختگان پزشکی در کشور ما از نظر سطح علمی فاصله زیادی با دانش آموختگان دیگر کشورها ندارند .

 وی با بیان اینکه در کمتر کشوری در سطح جهان، دانش آموختگان پزشکی پس از هفت سال تحصیل بلافاصله وارد عرصه کار می شوند، تاکید کرد:  در ایران دانش آموختگان پزشکی بعد از اتمام هفت سال دوره آموزش پزشکی عمومی اجازه طبابت مستقل دارند و این در حالی است که چنین وضعیتی در کشورهای دیگر کمتر به چشم می خورد .

 چنگیز ادامه داد: در بیشتر کشورها دانشجوی پزشکی پس از اتمام دوران تحصیل خود باید وارد عرصه کار تحت نظر شود و بعد از اتمام دوره تخصص اجازه طبابت مستقل را خواهد داشت یعنی طول دوره ورود به عرصه کار به عنوان طب در خیلی از کشورهای دنیا به مراتب بیشتر از هفت سال است .

 دبیر شورای آموزش پزشکی عمومی وزارت بهداشت در بخش دیگری از سخنان خود در خصوص آزمون هایی که از دانش آموختگان پزشکی برای ورود به عرصه کار گرفته می شود، گفت: غیر از آزمون هایی که دانشگاه ها در بخش های مختلف از دانشجویان می گیرند، ما سه آزمون ملی برگزار می کنیم که به نوعی می توان گفت سراسری است .

وی با اشاره به عناوین این سه آزمون ملی اظهار کرد:  آزمون جامع علوم پایه که بعد از اتمام دوران علوم پایه برگزار می شود، آزمون نظری پیش کارورزی است که قبل از ورود دانشجویان به بخش انترنی است و آزمون صلاحیت بالینی است که برگزاری آن دی ماه 94 شروع شده است و تاکنون سه دوره با حضور بیش از پنج هزار دانش آموخته برگزار شده است .

 وی افزود: در آزمون صلاحیت بالینی مهارت های مختلف چون معاینه، تجویز داروها و تفسیر تست های آزمایشگاهی و اقدامات عملی چون گذاشتن لوله هوایی و... بررسی می شود و گواهی قبولی و یا ردی به پرونده دانش آموخته اضافه می شود .

 دکتر چنگیز خاطرنشان کرد:  دانشجویانی که از بهمن 94 به بعد فارغ التحصیل شده اند، برای ورود به دوره دستیاری باید این گواهی را داشته باشند.

  • نوشته شده
  • توسط پروین جوادی
  • تعداد بازدید 3253