به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تبریز، دکتر امیرعلی حمیدیه دبیر ستاد توسعه علوم و فناوریهای سلولهای بنیادی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: در کارگروههای این ستاد 60 تا 80 نفر از اعضای هیئتعلمی دانشگاههای آذربایجان شرقی شرکت کردهاند و حضور اعضای هیئتعلمی و محققین دانشگاه علوم پزشکی تبریز خیلی پررنگ است.
دکتر حمیدیه افزود: هر بار که برای بررسی فعالیتهای انجامگرفته به تبریز میآییم با پیشرفت فراوان محققین این حوزه روبرو میشویم که این قابلتقدیر است.
دبیر ستاد علوم و فناوریهای سلولهای بنیادی ضمن تأکید بر کارهای همهجانبه و پیگیری تصویب بودجه برای فعالیت علمی و پژوهشی در زمینه سلولهای بنیادی گفت: اعضای هیئتعلمی و محققین باید بهسوی تجاریسازی یافتههای علمی حرکت کنند و باید کمک شود که دانشگاه با صنعت همگام شود و ضرورت دارد که کمکهای دو طرف جامعه علمی ایران را دارای یک برند تجاری برجسته در دنیا کنند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی تبریز هم در این جلسه ضمن قدردانی از دکتر حمیدیه و دکتر کیهان ور گفت: مجموعه دانشگاه علوم پزشکی تبریز خیلی علاقهمند به علوم و فناوریهای سلولهای بنیادی است و اساتید و اعضای هیات علمی با تمام توان در این حوزه مشغول فعالیت هستند.
دکتر صومی در ادامه افزود: پیگیریهای دکتر حمیدیه خیلی مؤثر است و گروه کاری ایشان نیز بسیار فعالانه در این حوزه فعالیت میکنند. ایشان با اشاره به تلاشهای صورت گرفته در دانشگاه برای ارتقا سطح فعالیتهای علمی و عملی در این حوزه از تصویب و تأسیس شرکتهای دانشبنیان جدید در این حوزه خبر داد.
دکتر صومی همچنین بر لزوم همکاریهای بین دانشگاهی دانشگاههای استان و اعضای هیئتعلمی گروهای علمی مختلف تأکید کرده و افزود باید پروژههای مشترک در این زمینه تعریف و انجام شود تا بتوانیم از ظرفیت دانشگاههای دیگر هم استفاده کنیم.
معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه نیز در این جلسه به ارائه گزارش مبسوط در خصوص برنامهها و فعالیتهای انجامگرفته پرداخت که اهم آنها به شرح زیر است:
تولید محصولات سلولهای بنیادی
طراحی و تهیه مواد زیستی، داربستها و ایمپلنتهای بیولوژیک
تولید تجهیزات فناورانه
شرکتهای دانشبنیان
ایجاد زیرساختهای فناوری غربالگری دارویی با استفاده از سلولهای بنیادی
تربیت نیروی انسانی موردنیاز
گسترش و تقویت همکاریهای علمی و تحقیقاتی درون بخش و برون بخشی