اجرای موفقیت آمیزطرح برچسب تغذیه ای برروی محصولات غذایی
به گزارش روابط عمومی معاونت غذا ودارو ، دکتر نعمتی قائم مقام معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی تبریز از اجرای موفقیت آمیز طرح برچسب نشانگر های رنگی تغذیه ای بر روی بیش از 1500محصول غذایی وآشامیدنی در سطح استان خبر داد .دکتر محبوب نعمتی در مصاحبه با باشگاه خبرنگاران جوان به اهمیت برچسب رنگی تغذیه ای برروی کالاها اشاره کرده و افزود : برچسب های حاوی نشانگرهای رنگی تغذیه ای علاوه بر داشتن شماره پروانه ساخت صادره از طرف معاونت های غذا و دارو حاوی اطلاعات تغذیه ای مفیدی در خصوص میزان انرژی، نمک، قند، روغن و اسیدهای چرب ترانس در یک سهم ماده غذایی می باشد.
وی همچنین خاطر نشان کرد : در طرح برچسب نشانگر تغذیه ای حقایق تغذیه ای محصول غذایی و آشامیدنی یعنی مقدار انرژی موجود در ماده غذایی، میزان قند ،چربی (اسیدهای چرب ترانس) و نمک بصورت رنگ های سبز به معنی کم یعنی انتخاب مطمئن و سالم بودن موادغذایی از نظر ماده مورد نظر، نارنجی یعنی میزان متوسط ماده مورد نظر در یک سهم ماده غذایی به منظور انتخاب نسبتا خوب و رنگ قرمز به معنی بالا بودن ماده موجود در آن محصول غذایی می باشد. البته وجود رنگ قرمز به معنی عدم انتخاب یا ضرر داشتن محصول مورد نظر نیست بلکه افراد با خصوصیات جسمانی متفاوت و در صورت داشتن بیماری های خاص در انتخاب آن بایستی توجه و دقت کافی داشته باشند.
دکتر نعمتی تامین سلامت مردم را از جمله وظایف سازمان غذا و دارو دانست و افزود: طبق بررسی های انجام گرفته در سازمان جهانی بهداشت علت بسیاری از بیماریها منشا غذایی داشته و با توجه به این نکته که بسیاری از بیماریهای قلبی وعروقی رایج درکشور از مصرف مقدارزیاد نمک و روغن در مواد غذایی نشات می گیرند این امرمورد توجه سازمان غذا و دارو کشور نیز قرار گرفت تا نسبت به کنترل آن اقدامات اساسی راانجام دهند . که طرح موفقیت آمیز برچسب های رنگی (نشانگرهای تغذیه ای) از جمله این طرح هاست که می توان با کنترل و تنظیم پنج شاخصه مهم و موثر در سلامتی افراد در برچسب های
مذکور کمک شایانی به سلامت افراد جامعه کرد.