تاریخ : شنبه 27 شهريور 1395
کد 3004

دکتر رجایی:54 درصد مأموریت­های اورژانس استان در تبریز اتفاق می‌افتد

دکتر رجایی:54 درصد مأموریت­های اورژانس استان در تبریز اتفاق می‌افتد

 

رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریت‌های پزشکی استان تعداد مأموریت‌­های اورژانس در استان را روزانه به­ طور میانگین 424 مورد عنوان کرد و گفت:54 درصد این مأموریت‌­ها فقط در تبریز اتفاق می‌­افتد.

  روزبه رجایی در مراسم بزرگداشت روز ملی اورژانس و فوریت‌های پزشکی گفت: اورژانس و فوریت‌های پزشکی سرآغاز تحول در عرصه بهداشت و درمان است.

وی با ارائه گزارشی از عملکرد این مرکز طی سه سال گذشته خاطرنشان کرد: فعالیت مرکز مدیریت حوادث و ‌فوریت‌های پزشکی در سه حوزه از جمله، فوریت‌های پیش بیمارستانی، بیمارستانی و کارگروه حوادث می‌باشد.

 وی اضافه کرد: اورژانس هوایی و اورژانس موتوری برای اولین بار در تبریز در سال 93 افتتاح شده است.

 وی همچنین افزود: خرید 110 دستگاه آمبولانس برای اورژانس 115 استان از سال 93 کلید خورد اما با وجود یک سری مشکلات فقط توانستیم 10 دستگاه از این‌ها را وارد سیستم ناوگانی کنیم. امیدواریم با پیگیری‌ها و اهتمام ویژه رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز این مشکل رفع شود.

رجایی با اشاره به مشکل سوخت در فصل سرما در آذربایجان‌شرقی در آمبولانس‌های جاده‌ای گفت: 31 دستگاه آمبولانس تویوتا هایس و هایلوکس در پایان سال 93 تحویل گرفته و هفت پایگاه اورژانس نیز در سال 94 و یک پایگاه هم در سال 95 در استان افتتاح شد.

 وی اظهار کرد: تبریز به‌ عنوان پایلوت راه‌اندازی سامانه اتوماسیون 115 از طرف وزارت‌خانه انتخاب شده و شروع به کار آن در بهمن ماه سال 93 بوده که اکنون نیز در حال اجراست و مراحل آخر آن تا اول مهر نهایی و کامل خواهد شد.

وی همچنین با بیان اینکه در استان آذربایجان‌شرقی میزان تروما بالا است، گفت: برنامه‌ای برای آموزش کلی و عمومی برای همه تکنسین‌های فوریت‌های پزشکی در مورد PHTLS یا آموزش مراقبت‌های تروما در شرایط پیش‌بیمارستانی به منظور آموزش TOT یا مربی‌هایی در کل کشور، در سراسر کشور از آبان ماه سال گذشته شروع شده و هدف بر این است که تا پایان سال جاری ادامه پیدا کند.

 وی از فعالیت 102 پایگاه اورژانس در کل استان و افزایش آن طی سال‌های گذشته خبر داد و خاطرنشان کرد: بر اساس برنامه پنجم توسعه از نظر تعداد پایگاه نه تنها استان ما بلکه کل کشور عقب می‌باشد و نیاز تبریز به پایگاه 37 و کل استان را 137 پایگاه می­بینیم.

وی افزود: میانگین زمان رسیدن بر بالین بیمار افزایش یافته است و ما در سال 95 آن را نزدیک به حد استاندارد ابلاغی وزارت­خانه و در حدود 9 دقیقه رساندیم.

 وی گفت: مشکلی در پوشش را‌ه‌های اصلی استان در آزادراه‌ها، بزرگراه‌ها و راه‌های اصلی نداریم و تنها مشکل در راه‌های فرعی و روستایی است که در پوشش آن در تلاش هستیم.

 وی اظهار کرد: در حدود 91 درصد انتقال مصدومان حوادث ترافیکی در استان تحت عنوان پیش بیمارستانی توسط اورژانس انجام می­گیرد.

 رجایی با بیان اینکه نیروی انسانی مورد نیاز برای کل استان 658 نفر است که برای رسیدن به حد متوسط استاندارد باید این تعداد نیرو را افزایش دهیم، اظهار کرد: با پیگیری هایی که از طریق وزارتخانه و دانشگاه علوم‌پزشکی تبریز شده است از اول مهر ماه نیروی جدید بر سیستم ما افزوده می‌شود اما کماکان پاسخگوی کمبود نیرو در این حیطه نیست.

 وی همچنین خاطرنشان کرد: 70 درصد سالمندان از خدمات رایگان اورژانس 115 بی اطلاع هستند و با توجه به اینکه کشور به سمت سالمندی می‌رود، نیاز است که اطلاع رسانی عمومی انجام شود.

 رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریت‌های پزشکی استان با بیان اینکه مرکز اورژانس استان در سال 94 رتبه سوم کارگروه حوادث را در کل کشور به خود اختصاص داد، گفت: با تلاش و اهتمامی که در زمینه کارگروه حوادث شده است، تدوین نقشه خطرپذیری و یک برنامه جامع بر اساس نقشه GIS در حال انجام و تکمیل است. از این طریق می­توان مناطق خطرپذیر از نظر بهداشت و درمان را استخراج کرد

  • نوشته شده
  • توسط صادق صادقی فر
  • تعداد بازدید 1598