مراسم برگزاری صبحانه سالم توسط معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی تبریز در دبیرستان دخترانه معلم
دکتر نعمتی مدیر اداره نظارت برمواد غذایی ،آشامیدنی استان آذربایجانشرقی تاکید کرد:
دانش آموزان،همیاران سلامت در خانواده ها هستند
به گزارش روابط عمومی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی تبریز مراسم صبحانه سالم در دبیرستان دخترانه معلم واقع در کوی شهید توانا تبریز برگزار گردید. در ابتدای مراسم در بین دانش آموزان دبیرستان بسته صبحانه سالم توزیع شد..
دکتر محبوب نعمتی گفت: دانشآموزان به عنوان نسل آینده و جامعهسازان کشور همیاران سلامت در خانوادهها محسوب میشوند .
دکتر نعمتی در برنامهی صبحانهی سلامت در دبیرستان معلم تبریز اظهار کرد: این برنامه به مناسبت روز جهانی غذا برگزار می شود و از طرف سازمان بینالملل به این نام نامگذاری شده است .
وی افزود: روز جهانی غذا که چنانچه از نام آن پیدا است، اهمیت غذا را به عنوان مهمترین نیاز انسان بیان میکند و ما نیز باید این را مورد توجه قرا دهیم که غذا به عنوان مهمترین منبع تامینکنندهی انرژی از سلامت کافی برخوردار باشد .
وی با اشاره به شعار امسال به مناسبت روز جهانی غذا گفت: با در نظر گرفتن این شعار که آب و هوا در حال تغییر است و غذا و کشاورزی نیز باید تغییر کند، از شما دانش آموزان انتظار داریم تا در راستای نشر این پیام ما را یاری کنید .
نعمتی عنوان کرد: غذا به عنوان مهمترین نیاز انسان باید طبق برنامههای تعیین شده و در سه وعده یا به طور مکرر و در حجم کم خورده شود .
وی بیان کرد: با توجه به بحرانهای خشکسالی و کمبود آب، باید شیوهی تغدیهی خود را با توجه به این تغییرات سازگار کرده و تطبیق دهیم .
وی متذکر شد: وزارت بهداشت نیز همواره سیاستهای جدی را در راستای ارتقا و بهبود تغذیهی مردم به اجرا درآورده است و با در نظر گرفتن این نکته که مهمترین دلیل مرگ و میر در ایران بیماریهای قلبی و عروقی است، از این نکته نیز نباید غافل شد که نوع تغدیه در پیشگیری از بروز این بیماریها نقش بسزایی دارد .
نعمتی افزود: اگر در سالهای گذشته، بیماریهایی مانند سکتهی قلبی در سنین میانسالی و پیری به سراغ افراد میآمد، امروزه این قبیل بیماریها در سنین جوانی و 20الی 30 سالگی دامنگیر افراد میشود، چنانچه امروزه شاهد بروز سکتههای قلبی در میان جوانان هستیم .
وی با اشاره به مصرف بیرویهی نمک، شکر و چربیها گفت: اصلاح الگوی تغذیه و مصرف مواد غذایی ما را در جهت سلامتی بیشتر و بیماری کمتر یاری خواهد کرد .
وی افزود: در تهیهی مواد غذایی باید اصولی مانند توجه به برچسب و نشان سلامت و استاندارد را مورد توجه قرار داد و این برچسب به منزلهی چراغ راهنمایی عمل کرده و با رنگهای خود نشانگر میزان کالری موجود در هر سهم از محصولات و اطلاعات مربوط به میزان نمک، چربی، و اسیدهای چرب ترانس با توجه به محدودهی تغذیهای آنها با رنگهای قرمز، نارنجی و سبز است .
در پایان مراسم مسابقه ای درخصوص برچسب های مواد غذایی، آشامیدنی اجرا گردید و به نفرات برتر هدایایی اهدا گردید.