دکتر صومی : بیش از 90 درصد اصول ایمنی غذایی در استان رعایت میشود
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز تاکید کرد: بیش از 90 درصد اصول ایمنی غذایی در استان رعایت میشود.
محمدحسین صومی در حاشیه کارگروه سلامت ایمنی و امنیت غذایی در گفتوگو با خبرنگاران اظهار کرد: کارگروه سلامت، ایمنی و امنیت غذایی به طور مرتب و با حضور مسئولان مربوطه در استانداری برگزار میشود و اولین اصل مورد توجه در این کارگروه، پیگیری مصوبات قبلی است.
وی اظهار کرد: در کارگروههای گذشته هدف اصلی بررسی آلایندههای موادغذایی، حداقل در 10 محصول عمدهی مورد مصرف مردم استان بود و سنجش میزان این سموم توسط دانشگاه علوم پزشکی تبریز و جهاد کشاورزی نیز از دیگر برنامههای این بخش محسوب میشد.
وی افزود: طبق اطلاعات به دست آمده و برنامههای اجرایی، میزان نیترات و مایکو توکسین یا همان سموم قارچی در مواد غذایی که به میزان بیشتری مورد مصرف مردم قرار میگیرد، تهدید کننده نیست و از این نظر وضعیت خوبی را در سطح استان داریم.
وی بیان کرد: بر خلاف شایعات و اطلاعات نادرستی که به گوش مردم میرسد، به صراحت میتوان گفت دانشگاه علوم پزشکی تبریز با همکاری سایر سازمانها در پایش محصولات به نحو احسن عمل کرده است تا ایمنی و امنیت غذایی برای مردم فراهم آورده شود.
صومی همچنین با اشاره به برخورد با تخلفات در این زمینه گفت: بررسیها و پایشها در مجموعهی غذاهای خانگی و رستورانها نیز انجام گرفته است و تلاشها در این راستا ادامه دارد و با هر گونه تخلفی در این زمینه برخورد خواهیم کرد و تلاشها بر این است تا اصول حتی در پخت غذا در منزل هم رعایت شوند.
وی در خصوص برنامهی سلامت استان اظهار کرد: طبق برنامهی ششم توسعه، برنامهی پیوست سلامت در کنار این برنامه جزو برنامههای توسعهی کلان به شمار میآید و تمامی حضار در این جلسه نیز رعایت اصول برنامهی پیوست سلامت را پذیرفتند.
وی متذکر شد: منظور از پیوست سلامت این است که با اجرای هر طرح عمرانی و جنبههای سلامت آن را نیز مورد توجه قرار گیرد تا هیچگونه آسیبی به سلامت مردم نرسد و البته لازم به ذکر است که قبل از ابلاغ این برنامه نیز تا حدودی رعایت میشد و اما سرمایهگذار بخش خصوصی یا احداثکنندهی ساختمان خود را چندان ملزم به رعایت این اصول نمیدیدند که هنگام احداث ساختمان و مواردی از این قبیل موارد موثر بر سلامت مردم را بایددر نظر بگیرند.