تاریخ : پنجشنبه 18 آذر 1395
کد 3608

دکتر صادقی بازرگان تأکید کرد:

مطالعات کارآمد، متدولوژی و بسترسازی اصولی و پرهیز از انجام کارهای جزیره‌ای زاهکارهایی در کاهش اثرات سوء سلامت -

.
عضو کارگروه مخاطرات سلامت بحران دریاچه ارومیه تاکید کرد: مطالعات انجام شده در حوزه‌ی اثرات خشکی دریاچه‌ی ارومیه بر شهرهای اطراف و سلامت مردم صورت نگرفته است.
دکتر همایون صادقی بازرگان در سمینار یک روزه‌ی تحلیل اثرات سلامت بحران دریاچه ارومیه برای مدیران ارشد دانشگاه در تبریز اظهار کرد: کارشناسان از اثرات مخرب خشک شدن دریاچه‌ی ارومیه بر مناطق اطراف و دورتر خبر می‌دهند و باید شناخت‌ها در این حوزه دقیق‌تر و مداخلات نیز مناسب‌تر از همیشه باشند.

وی با اشاره به اپیدمیولوژی بیماری‌های مرتبط با خشکی دریاچه‌ی ارومیه گفت: تقویت خدمات بهداشتی و درمانی متناسب، همکاری بین بخش سیاست‌گذار و آینده‌پژوهی و همچنین آموزش و پرورش، سیر وضعیت و سنجش تاثیر مداخلات از جمله راهکارهایی است که باید مورد توجه قرار بگیرند.

وی تاکید کرد: سلامت تاثیر وسیعی دارد و صرفا به وجود یا عدم وجود بیماری اطلاق نمی‌شود و منظور از سلامت دریاچه تاثیرات عوامل بیولوژیکی و غیربیولوژیکی است که این نیز به نوبه‌ی خود سایر زمینه‌ها را تحت تاثر قرار می‌دهد و از جمله اثرات آن افت سطح درآمد و افزایش مهاجرت و نرخ بیکاری است.

دکتر صادقی‌ بیان کرد: در دوره‌های گذشته در سطح برنامه‌ریزی برای احسای دریاچه ارومیه وزارت بهداشت و درمان نقش کم‌رنگی داشت و ولی امروزه این سازمان با تمام توان وارد همکاری شده است و امید است تا با این حرکت بتوان گام مثبتی در این راستا برداشت.

وی با اشاره به این که برخی خشکی دریاچه را به بروز خشکسالی و حکمت الهی نسبت می‌دهند گفت: دیگر زمان آن رسیده است که نقش انسان را از خدا جدا کنیم و اشتباهات انسانی را در بروز فجایع زیست محیطی را به پای سرنوشت الهی ننویسیم.

وی با بیان نتایج برخی مطالعات انجام شده در سایر کشورها گفت: بروز آسم، بیماری‌های پوستی، چشم، انواع سرطان‌ها و بیماری‌های قلبی و عروقی از جمله بیماری‌هایی هستند که بر اثر خشکی دریاچه در خارج از کشور ایجاد شده است.

صادقی‌ خاطرنشان کرد: در حوزههای تحقیقاتی که تا کنون صورت گرفته است ضعف‌های بسیاری به چشم می‌خورد و اجرای تحقیق در اشل کوچک و به طور موردی و فاصله‌ای از جمله‌ ضعف‌های این تحقیقات است و این قبیل تحقیقات ارزش عملی ندارند و صرفا هدررفت منابع به شمار می‌آیند.

وی افزود: مطالعات کارآمد، متدولوژی و بسترسازی اصولی و پرهیز از انجام کارهای جزیره‌ای از جمله راهکارهایی است که در اجرای تمام تحقیقات و پروژه‌ها مورد توجه قرار بگیرد.
  • نوشته شده
  • توسط پروین جوادی
  • تعداد بازدید 1338