استاد دانشگاه علوم پزشکی تبریز از شوری روزافزون منابع آبی و خاکی ایران خبر داد
به گزارش روابط عمومی دانشگاه ، دکتر محمد مسافری در سمینار یک روزهی تحلیل اثرات سلامت بحران دریاچه ارومیه برای مدیران ارشد دانشگاه اظهار کرد: همهی انسانها حق دسترسی به منابع آبی سالم و کافی را دارند و در تبریز نیز در هر ثانیه چهار هزار و 472 لیتر آب مصرف میشود که 451 لیتر آن از تصفیه خانه نهند و 899 لیتر آن نیز از چاهها تامین میشود.
وی با اشاره به بحران دریاچهی ارومیه گفت: اگر آب زرینه رود و آجی چای 33 سال تمام به دریاچهی ارومیه بریزد بحران دریاچه حل خواهد شد و در این صورت نیز در برآورد آب آشامیدنی مردم دچار مشکل خواهیم شد.
وی تاکید کرد: بحث تاثیر آب بر انسان کمی و کیفی است و بحث خشکسالی و کمبود آب، نیازها و زندگی انسان را تحت تاثیر قرار خواهد داد و طبق برآوردها و آمارهای جهانی در هر 15 ثانیه یک کودک بر اثر کمبود آب و بیماریهای عفونی از بین میرود.
مسافری با اشاره به توسعهی پایدار و اهداف این طرح گفت: توسعهی پایدار 17 هدف اصلی و 169 خرده هدف دارد که ششمین بند از 17 هدف اصلی به تضمین دسترسی و مدیریت پایدار آب و فاضلاب برای همگان تاکید دارد.
وی عنوان کرد: حفاظت از اکوسیستمها، توقف بیابانزایی، بهسازی فاضلابها و نمکزدایی کارآمد آب و تصفیهی مناسب و بهداشتی آب از جمله مواردی است که باید مورد توجه قرار بگیرد.
وی بیان کرد: برای نیل به این اهداف باید با تمام توان از سازمانهای متولی درخواست همکاری کرد تا منابع به درستی مدیریت شوند.
مسافری خاطرنشان کرد: فاضلاب به عنوان یک منبع معتبر و قابل اطمینان آبی باید مورد توجه بیشتری قرار گیرد و از آن جهت تامین آب آشامیدنی و مصرفی به طور کاملا بهینه استفاده کرد