تاریخ : چهارشنبه 24 آذر 1395
کد 3643

دکتر کوشا در نشست تخصصی مدیریت دیابت:

بیش از 90 درصد مرگ و میرها در کشور به خاطر بیماریهای غیر واگیر است


معاون فنی معاونت بهداشت وزارت بهداشت و درمان خبر داد: بیش از 90 درصد مرگ‌ومیرها در کشور مربوط به بیماری‌های غیر واگیر است.
 احمد کوشا در دومین نشست تخصصی مدیریت دیابت در آذربایجان‌شرقی با اعلام این خبر اظهار کرد: در این میان سکته‌های قلبی و عروقی 46 درصد، سرطان 13 درصد و دیابت دو درصد مرگ و میرها را به خود اختصاص می‌دهد.
وی افزود: سیستم درمانی و بهداشتی ما برای مادر و کودک و بیماری‌های واگیر طراحی شده است و باید در راستای مقابله با بیماری‌های غیرواگیر نیز تلاش شود.
وی با اشاره به علل شیوع بیماری‌های غیرواگیر گفت: چاقی، مصرف دخانیات، افزایش کلسترول خون، کم‌تحرکی و رژیم غذایی نامناسب از جمله علل شیوع بیماری‌های غیرواگیر بوده که البته این عوامل مورد تایید سازمان بهداشت جهانی قرار گرفته است.
کوشا با بیان اینکه این مسئله اهمیت جهانی دارد، گفت: در سال 2011 سازمان ملل متحد کلیه‌ی کشورها را موظف کرد تا حمایت‌های لازم را در راستای کاهش و کنترل بیماری‌های غیرواگیر انجام دهند.
وی افزود: هدف عمده از برنامه‌ی ملی دیابت کاهش 25 درصدی دیابت و کنترل و ثابت نگه داشتن بیماری‌هایی از قبیل چاقی و دیابت تا سال 2025 است.
وی تاکید کرد: چاقی و بیماری در زمره‌ی بیماری‌هایی قرار دارند که قابلیت درمان به طور کامل را ندارند و اگر این دو را تا حدی کنترل کرد و روند پیشرفت آن را ثابت نگه داشت، می‌توان گفت بیماری کنترل شده است.
مدیر کل دفتر مدیریت بیماری‌های غیرواگیر خبر داد: طبق لایحه‌ی ابلاغی از طرف سازمان ملل همه‌ی کشورها باید در چهار حوزه به فعالیت بپردازند تا مواجهه‌ی مردم با ریزفاکتورهای خطرساز به حداقل برسد.
وی تاکید کرد: دیده‌بانی وضعیت دیابت نیز از دیگر رویکردهای طرح ملی کنترل دیابت یا "ایراپن" است و باید آمار دقیق از میزان شیوع بیماری‌ها و دیابتی‌های هر استانی ثبت شود تا بتوان در آینده وضعیت را دیده‌بانی کرد.
وی خاطرنشان کرد: اصلاح الگوی مصرف غذایی همچون کاهش مصرف نمک، کاهش مصرف دخانیات و نوشابه‌ها و افزایش تحرک بدنی از جمله فعالیت‌هایی است که باید در این راستا مورد توجه قرار بگیرد.
کوشا متذکر شد: 13 هدف کلی برای کنترل بیماری‌های غیروگیر در نظر گرفته شده است که کنترل 25 درصدی تا سال 2025 راس این اهداف را تشکیل می‌دهد.
وی بیان کرد: ساختار نظام بهداشتی نیز تا حدودی متحول شده است و با قرار دادن کارشناسان بهداشت و تغذیه و بهداشت و روان در روستاها و همچنین مراکز سلامت شهری در راستای بهبود سلامت مردم تلاش می‌کنیم.
وی تاکید کرد: کاهش هزینه‌های درمان به طوری برای مردم قابل پرداخت باشد و همچنین تشخیص به موقع بیماری‌ها و کنترل ئ پیشگیری از آن‌ها باید در راس اهداف قرار گیرد.
معان بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی تبریز نیز در این نشست تخصصی اظهار کرد: تغییراتی از جمله تغییرات اپیدمیولوژیک و همچنین تغییر الگوی جمعیت و شیوه‌های رفتاری مردم باعث تغییر الگوی بیماری‌ها از حالت واگیر به غیرواگیر شده و بحث خطر انتقال بیماری‌های غیرواگیر از جوامع به هم مطرح است.
درستی افزود: با توجه به اینکه سیستم بهداشتی کشور ما برای بیماری‌های واگیردار طراحی شده است، اگر از تداخلات به موقع و مناسب برای آینده استفاده نکنیم، با مشکلات جدی در حوزه‌ی سلامت مردم مواجه خواهیم شد.
 
وی تاکید کرد: کم‌تحرکی، چاقی و فشارخون بالا از جمله عوامل بیماری‌زا در کشورهای در حال توسعه به شمار می‌آیند.
درستی با اشاره به آمارهای جهانی سال 2013 در حوزهی دیابت گفت: از هر 11 نفر در جهان یک نفر مبتلا به دیابت است و پیش‌بینی می‌شود در سال‌های آتی این میزان افزایش یابد و از هر 10 نفر یک نفر به این بیماری مبتلا شود.
وی خاطرنشان کرد: 18 درصد کل هزینه‌های بهداشتی مربوط به بیماری دیابت است و کنترل این بیماری و آموزش مردم در این زمینه همت همه‌ی مسئولان و مردم را می‌طلبد.
 
آلبوم تصاویر نشست کشوری مدیریت دیابت در تبریز

  • نوشته شده
  • توسط صادق صادقی فر
  • تعداد بازدید 1775