تاریخ : چهارشنبه 1 دي 1395
کد 3663

معاون پژوهش، تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی تبریز گفت:

عبور از مرز کمیت گرایی به کیفیت و علم به فناوری، دو گذر تعیین کننده‌ در جامعه امروز است

به گزارش روابط دانشگاه علوم پزشکی تبریز، محمدرضا رشیدی در اختتامیه پانزدهمین جشنواره پژوهش، فناوری و کارآفرینی دانشگاه علوم پزشکی تبریز با اشاره به بهترین شاخص سنجش جامعه، اظهار کرد: امروزه تولید علم نمی‌تواند شاخص برتری باشد، بلکه باید به عمل و گره گشایی آن توجه کرد.

وی افزود: بالاتر از شاخص مصرف علم، ارزش تولید کنندگان علم هر کشور است که باید در جهت حفظ، پرورش و بها دادن به محققان آن کوشا بود.

 معاون پژوهش، تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی تبریز عنوان کرد: امروزه وجود نزدیک به 700 مرکز تحقیقات و حدود 500 نشریه در عرصه ی علم پزشکی در دانشگاه را می توان مصداق کمیت گرایی دانست که خواه یا ناخواه دچار آن شدیم و در این رابطه با تشکیل تیم های تحقیقاتی و تدوین برنامه های کیفیت گرایی در شورای پژوهشی سعی در رهایی از دام کمیت داریم.

وی افزود: داشتن برنامه های ماموریت گرایی، راه اندازی پروژه های کلان، اجرای کرسی های پژوهشی در جهت شایسته سالاری از جمله اقدامات تاثیر گذار این دانشگاه می باشد.

وی اظهار کرد: خوشبختانه از امسال دانشگاه وارد عرصه ی Postdoc (پسادکتری) شده و اخیراً از طریق صندوق حمایت از نوآوری و پژوهش توانستیم 15 طرح مربوط به این دوره را امضاء کنیم.

رشیدی با اشاره به انتخاب دانشگاه علوم پزشکی تبریز به عنوان یکی از سه دانشگاه برتر در زمینه ی سلول های بنیادی از سوی ریاست جمهوری، اظهار کرد: متمرکز شدن در عرصه‌های کلیدی و High tech نظیر سلول های بنیادی و پزشکی بازساختی، داشتن پیوند مغز استخوان و تزریق PRP از جمله نمونه های موفق عملکرد این دانشگاه است.

وی با تاکید بر کاربردی کردن ایده و تحقیق به فناوری و تجاری سازی، عنوان کرد: اکنون داشتن به طور متوسط 30 ثبت اختراع در هر سال، هفت محصول تجاری، ساخت دستگاه سانتریوفیوژ و آمادگی برای داشتن اولترا سانتریوفیوژ با مشارکت ریاست جمهوری، از جمله سایر نتایج چشم گیری بوده است که البته نباید به آن ها قانع باشیم.

وی همچنین به رشد شرکت‌های دانش بنیان دانشگاه علوم پزشکی تبریز اشاره کرد و گفت: نزدیک 30 شرکت دانش بنیان توسط این دانشگاه به ثبت رسیده است که حدود یک سوم شرکت های دانش بنیان منطقه را تشکیل می دهد.

به گفته رشیدی، تصویب مرکز نوآوری و شتاب دهی دانشگاه توسط معاونت فناوری رئیس جمهور و داشتن برنامه هایی نظیر استارت آپ ها و طرح های آینده‌نگری از دیگر برنامه‌های دانشگاه علوم پزشکی تبریز در حوزه پژوهش و فناوری است.
  • نوشته شده
  • توسط رضا محمدی نسب
  • تعداد بازدید 1215