تاریخ : چهارشنبه 8 دي 1395
کد 3683

مدیر پرستاری دانشگاه:

ده مرکز مشاوره و ارائه مراقبت‌های پرستاری ، در استان فعالیت می کنند

مدیر پرستاری دانشگاه علوم پزشکی تبریز از فعالیت 10 مرکز مشاوره و ارائه مراقبت‌های پرستاری در  منزل، در استان خبر داد.
به گزارش روابط عمومی معاونت درمان ، قهرمان شیرزاد در نشست خبری برنامه فوق اظهار کرد: مركز مشاوره و ارائه مراقبتهای  پرستاري در منزل، به موسسه ای اتلاق مي‌شود كه طبق اين آيين نامه جهت تامین  مراقبت‌های  پرستاري در سطوح مختلف نظام سلامت و بر اساس نیاز مددجویان  مطابق با شرح وظايف و اختيارات تعيين شده پس از اخذ مجوز ، توسط افراد حقيقي يا حقوقي واجد شرايط و با صلاحيت دائر می‌شود.
 وی ادامه داد: هدف کلی از تاسیس این مراکز تأمین، حفظ و ارتقاء سلامت مددجويان/ بيماران بصورت مستقیم و غیر مستقیم از طریق ارایه مراقبت هاي پرستاری مبتنی بر نیاز جامعه در زمینه های مراقبتي- مشاوره‌ای، آموزشي، درماني، توانبخشي و تامین نیروی انسانی کارآمد با تاكيد بر افزايش سلامتي و کاهش تأثیر ناتوانی در بیماران  و در منازل است.
وی خاطرنشان کرد:در دولت یازدهم، کارگروه ویژه‌ای در بحث ساماندهی پرستاری در منزل تشکیل و مدل‌های روز این سطح از مراقبت در دنیا بررسی شد. چندی پیش نیز آیین‌نامه جدید توسط مقام عالی وزارت تصویب و ابلاغ شد. با این آیین‌نامه می‌توان گام بزرگی را در جهت ارائه مراقبت‌های پرستاری در منزل برداریم.
شیرزاد در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اعطای پروانه صلاحیت حرفه ای به پرستاران یادآور شد: معاونت پرستاری وزارت بهداشت اقدام به تهیه و ابلاغ دستورالعمل صدور پروانه صلاحیت حرفه‌ای به پرستاران کرده است که به موجب آن فردی که دارای مدرک کارشناسی، کارشناسی ارشد و یا دکتری رشته پرستاری باشد، تنها با پروانه صلاحیت حرفه‌ای می‌تواند اقدام به مراقبت‌های بالینی در بیمارستان‌های خصوصی و دولتی و سایر مراکز درمانی بکند.
وی ادامه داد: دستورالعمل اجرای این پروانه ابلاغ شده و در استان خراسان رضوی به عنوان پایلوت آغاز شده و به زودی در تمام استان‌های کشور اجرا می‌شود.
وی گفت: پروانه صلاحیت حرفه ای پرستاری موجب افزایش مطلوبیت خدمات پرستاری شده و در صورتی که پرستاری مشکل انضباطی و غیره داشته باشد در سامانه صدور پروانه حرفه ای ثبت و برای وی سابقه منفی تلقی خواهد شد.
شیرزاد از آمادگی مدیریت پرستاری دانشگاه برای مقابله با استخدام و به کارگیری افرادی غیر از تحصیلات رشته پرستاری در کسوت پرستاری در بیمارستان‌های خصوصی و دولتی خبر داد و گفت: فعالیت دانشجویان رشته پرستاری و کروه هایی غیر از رشته پرستاری مثل رشته مامایی و غیره در کسوت پرستاری آثار نامطلوبی بر خدمات بالینی یک بیمارستان بر جای می‌گذارد.
رئیس هیئت مدیره نظام پرستاری تبریز هم خواستار پررنگ شدن جایگاه سازمان نظام پرستاری در بحث صدور پروانه صلاحیت حرفه‌ای پرستاران شد.
عبداله صفری با انتقاد از عملکرد بیمارستان‌های خصوصی در جذب فارغ التحصیلان رشته پرستاری گفت: جذب و به کارگیری افرادی غیر از رشته پرستاری، مثل دانشجویان و فارغ التحصیلان دیگر رشته‌های پیراپزشکی در کسوت پرستاری باعث افت شدید خدمات بالینی در چنین بیمارستان‌هایی می‌شود.
وی ادامه داد: در صورتی که به جای جذب و استخدام افراد حرفه‌ای و مجرب پرستار در بیمارستان‌های خصوصی، افراد غیر حرفه‌ای به کار گمارده شوند با صدور بیانیه‌ای، موضع سازمان نظام پرستاری تبریز را در این باره به اطلاع مسئولان و شهروندان می‌رسانیم.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به مراکز مشاوره و ارائه مراقبت‌های پرستاری در  منزل، گفت: با استقرار این سیستم بار بزرگی از روی بیمارستان‌ها برداشته می‌شود و مردم نیز از خدمات راضی خواهند بود.
وی گفت: با حمایت‌های بیمه‌ای از این طرح، مشکلات مالی پیش روی آن رفع شده و البته در بلندمدت برای بیمه‌ها نیز سودآور خواهد بود.
وی افزود: پروانه صلاحیت حرفه‌ای پرستاران دارای مزایای بسیاری است که از آن جمله می‌توان به ثبت اطلاعات تحصیلی و خدمتی پرستاران کشور به صورت متمرکز و ایجاد امکان رده‌بندی فعالیت و شغل پرستاران در کل کشور اشاره کرد که با سطح بندی خدمات پرستاری در تناسب و هم افزا خواهد بود.
صفری خاطرنشان کرد: انتظار داریم در بحث صدور پروانه صلاحیت حرفه‌ای پرستاران، جایگاه نظام پرستاری پر رنگ تر شود .
 
  • نوشته شده
  • توسط بهزاد محمدعلیزاده
  • تعداد بازدید 1472