رئیس بیمارستان طالقانی تبریز در برنامه بازدید خبرنگاران از بلوک های تک نفره زایمانی این مرکز از کاهش ده درصدی آمار سزارین در بیمارستان طالقانی تبریز در سال 94 خبر داد .
به گزارش روابط عمومی دانشگاه ، دکترحسینی مدیر روابط عمومی دانشگاه در مراسم بازدید خبرنگاران از واحدهای تک نفره زایمان بیمارستان طالقانی تبریز ضمن خوشامدگویی با اشاره به اهمیت زایمان طبیعی و ضرورت فرهنگ سازی دراین زمینه، اصحاب رسانه را بازوی توانمند دانشگاه دراین مباحث دانسته و ابراز داشت : با توجه به اینکه زایمان طبیعی کم عارضه، کم هزینه و آسانتراز زایمان سزارین است ، لازم است تا خبرنگاران ضمن آشنایی با اهداف و برنامه های وزارت بهداشت درقالب طرح تحول سلامت و تدابیری که دراین زمینه اندیشیده شده است از جمله کاهش تعرفه ها و رایگان بودن زایمان طبیعی و همچنین افتتاح بلوک های تک نفره زایمانی (LDR )در سرتاسر کشور، نسبت به اطلاع رسانی و ارتقای فرهنگ عمومی و ترویج عموم برای انجام زایمان فیزیولوژیک ، اقدام کنند.
درادامه دکتر بهزاد سروران رئیس مرکز آموزشی درمانی طالقانی نیز اظهارکرد: برای اولین بار در استان آذربایجانشرقی این بخش با ۸ اتاق تک نفره زایمان طبیعی افتتاح شد.
وی افزود: مفهوم LDR به معنای مراقبت های قبل از زایمان، حین زایمان و بعد از زایمان است، امیدواریم افتتاح چنین بخشهایی به کاهش آمار سزارین در جامعه ما منتهی شود چرا که آمار سزارین در کشور ما نگران کننده است.
وی با اشاره به مراقبت های قبل از زایمان در بیمارستان طالقانی تبریز خاطرنشان کرد: در ماه های اول بارداری آموزش های لازم در خصوص مراقبت از جنین و آموزش های لازم جهت آشنایی با زایمان طبیعی توسط مربیان مجرب در این بیمارستان به زنان باردار داده می شود.
وی ادامه داد: در این بخش مراحل زایمان زیر نظر پزشک متخصص و ماما در اتاق های تجهیز شده و تک نفره که امکان اسکان همراه بیمار نیز هست، انجام و مادر و فرزند بعد از گذشت زمان بستری بیمارستان را ترک می کنند.
وی یادآور شد: این بخش ها با همراهی دانشگاه علوم پزشکی تبریز و تخصیص اعتبارات لازم از سوی وزارتخانه بهداشت در یک طبقه مجزا با وسعت ۸۰۰ مترمربع ، هشت اتاق تک نفره به همراه اتاق پزشکان و پرستاران و یک اتاق عمل ایجاد شد، اتاق عمل برای جلوگیری از مشکلات احتمالی در حین زایمان طبیعی پیش بینی شده که در صورت نیاز، بلافاصله بیمار به آن منتقل شود.
وی با بیان اینکه احداث و تجهیز این مرکز یک سال زمان برده است، گفت: در حدود دو میلیارد تومان اعتبار برای احداث و تجهیز این مرکز هزینه شده است.
به گفته وی، نصب پنجرههای دو جداره در این مرکز، تعویض سنگ فرش های کف بیمارستان، فضاسازی برای ایجاد هر چه بیشتر نشاط و یکسری اقدامات زیر بنایی از دیگر کارهای انجام شده در مرکز برای رفاه حال بیماران و همراهان آنها است.
دکتر سروران افزود: به طور متوسط ماهانه 700 الی 800 مورد زایمان در این بیمارستان انجام میشود که در حدود 35 درصد این آمار مربوط به سزارین و مابقی مربوط به زایمان طبیعی است.
دکتر حجت پورفتحی،فوق تخصص بیهوشی و مسئول بخش زایمان بیدرد در این بیمارستان نیز در این مراسم گفت: زایمان طبیعی بدون درد با بی حسی اپیدورال و وارد کردن داروی ضد درد از طریق لوله ای نازک به قسمت نخاع مادر انجام میشود. این نوع بی حسی، درد قسمت تحتانی بدن را از بین میبرد.
وی اضافه کرد: اگر این روش در کشوری مانند ایران که آمار زایمان سزارین بالایی دارد همه گیر شود هم به نفع مادران است و هم به نفع نوزادان و در کل سلامت مادر و کودک را تا حد زیادی ارتقا میبخشد. اگر مادران در جامعه ما بدانند که زایمان طبیعی بدون درد هم امکانپذیر است، بسیاری از مادرانی که به علت فرار از درد طبیعی به سراغ سزارین میروند، به این روش روی میآورند.