تاریخ : جمعه 15 بهمن 1395
کد 3822

رئیس مرکز جامع سلول‌های بنیادی و پزشکی بازساختی اعلام کرد:

راه‌اندازی نخستین مرکز جامع سلول‌های بنیادی و پزشکی بازساختی کشور

رئیس مرکز جامع سلول‌های بنیادی و پزشکی بازساختی از راه‌اندازی نخستین مرکز جامع سلول‌های بنیادی و پزشکی بازساختی کشور در مرکز آموزشی درمانی قلب و عروق شهید مدنی تبریز خبر داد.
دکتر محمد نوری در گفت‌وگو با روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تبریز  با بیان اینکه این مرکز با همکاری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و دانشگاه علوم پزشکی تبریز راه اندازی شده است، گفت: ایجاد سه مرکز جامع سلول‌های بنیادی و پزشکی توسط دانشگاه‌های شیراز، تهران و تبریز برنامه‌ریزی شده است که توانستیم اولین مرکز در سطح کشور را در تبریز راه اندازی کنیم.

وی افزود: تولید، فناوری و تجاری‌سازی سلول‌های بنیادی و فرآورده‌های سلولی و تولید بافت و تجهیزات مرتبط با این پروسه برای کمک به بیماران و درمان بیماری‌های متعدد توسط سلول‌های بنیادی و فرآورده‌های سلولی از اهداف راه اندازی این مرکز است.

رئیس مرکز جامع سلول‌های بنیادی و پزشکی بازساختی خاطرنشان کرد: طبق برنامه‌ریزی‌ها، این مرکز در آینده در قالب پژوهشگاه سلول‌های بنیادی و بازساختی خدمات‌رسانی خواهد کرد؛ اما فعلاً در بیمارستان شهید مدنی و به صورت هماهنگ با آن در بیمارستان‌های سینا، شهید قاضی و شهداء فعالیت می‌کند.

وی تأکید کرد: قسمت اصلی این مرکز که شامل اتاق تمیز و آزمایشگاه مولکولی می‌باشد، در بیمارستان شهید مدنی ساخته شده است.

دکتر نوری عنوان کرد: این مرکز در کنار مرکز تحقیقات سلول‌های بنیادی، مرکز تحقیقات هماتولوژی وآنکولوژی و مرکز تحقیقات ایمونولوژی مجموعه‌ای ایجاد می‌کند که می توان با تکیه بر آن، سلول‌های بنیادی را شناخت، جداسازی و ذخیره کرد و از آن‌ها برای تحقیقات و درمان بیماری‌های متعدد استفاده کرد.

وی تأکید کرد: آینده علم پزشکی مرتبط با سلول درمانی و پزشکی بازساختی است؛ از این رو تولید بافت‌های مورد نیاز از اولویت‌های مرکز جامع سلول‌های بنیادی و پزشکی بازساختی است.

دکتر نوری تشریح کرد: برای رسیدن به اهدافمان تیم‌های درمانی متعددی تشکیل یافته و آموزش‌های لازم به آن‌ها ارائه شده است؛ همچنین شبکه استانی سلول‌های بنیادی و پزشکی بازساختی تشکیل یافته و برای ایجاد شبکه جهانی آن، با 12 دانشگاه معتبر دنیا ارتباط علمی برقرار کرده‌ایم.

وی با بیان اینکه برای ایجاد اتاق تمیز و آزمایشگاه مولکولی این مرکز 40 میلیارد ریال هزینه شده است، گفت: بر اساس همکاری مشترک معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و دانشگاه علوم پزشکی تبریز، مقرر شده است در برنامه‌ای پنج ساله، 500 میلیارد ریال برای توسعه این مرکز هزینه شود که 100 میلیارد ریال آن را معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تقبل کرده است.

رئیس مرکز جامع سلول‌های بنیادی و پزشکی بازساختی اظهار امیدواری کرد تا در آینده نزدیک شاهد تولید، فناوری و تجاری‌سازی سلول‌های بنیادی و فرآورده‌های سلولی باشیم تا اینکه درمان بیماری‌های مختلف با استفاده از سلول‌های بنیادی و فرآورده‌های سلولی جایگزین روش‌های کنترل نشده، شود.

شایان ذکر است، فردا (شنبه 16 بهمن ماه) با حضور سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری رئیس جمهور این مرکز افتتاح می‌شود.
  • نوشته شده
  • توسط رضا محمدی نسب
  • تعداد بازدید 1507