به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تبریز
معاون دفتر سلامت، جمعیت ،خانواده و مدارس وزارت تاکید کرد: تربیت مربیان کارآمد، رمز تداوم مراجعهی زوجین به مراکز مشاورهی ازدواج است.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تبریز، محمد اسلامی در اولین کارگروه آموزشی تربیت مربیان منطقهای دانشگاههای علوم پزشکی کشور که در تالار مجتمع پتروشیمی تبریز برگزار شد گفت: چارچوبهایی که مورد توافق همه هستند، باید در تربیت مربیان جهت آموزشهای ازدواج و پس از آن مورد توجه همهی مربیان قرار گیرد.
وی افزود: همافزایی از جمله ضروریاتی است که در آموزشها و بین مربیان باید رعایت شود و با حرکت در یک سمت و سو میتوان اعتماد مراجعان را جلب و مراجعات بعدی آنان را تضمین کرد.
وی عنوان کرد: با گذشت هشت سال از اجرای این طرح هنوز به کیفیت مورد نظر دست نیافتهایم، برخوردهای سلیقهای با چارچوبها نتیجهی مطلوبی نداشته است.
اسلامی با اشاره به نقش مربیان در این میان گفت: مربیان میتوانند با عملکرد مناسب و شایسته، اهمیت آموزشهای حین و بعد ازدواج را به زوجین نشان دهند.
وی افزود: پنج سال اول زندگی باید هدفگذاری برنامهها باشد، چرا که اکثر اختلاف سلیقهها در سالهای پس از ازدواج خود را نشان می دهند.
وی اظهار کرد: شیوهی برقراری ارتباط با مراجعان در تداوم مراجعه به مشاورهی ازدواج بسیار موثر است و اگر زوجین شاهد عملکرد درستی از مشاوران باشند، با اعتماد به سایر مراکز نیز مراجعه خواهند کرد.
اسلامی خاطرنشان کرد: ارزیابی اولیه از مراجعان و تمرکز بر ابعاد مرتبط با سلامت باروری و جنسی و خانواده از جمله رویکردهایی است باید مورد توجه قرار گیرد.
وی گفت: وجود متولیهای مختلف برای برنامههای سلامت روان سبب تشدید مشکلات شده است و به عنوان مثال دفتر سلامت روان و کنترل اعتیاد وزارت بهداشت به عنوان متولی اجرایی و سازمان نظام روانشناسی و روانپزشکی نیز در زمینههای مشاوره صاحب نظر هستند و کاهش متولیان و حرکت همراستای آنان میتواند گام مثبتی جهت برطرف شدن مشکلات باشد.
وی با مروری بر گذشته و آیندهی برنامههای سلامت جنسی و زناشویی، گفت: اجرای این برنامهها از سال 88 آغاز شده و پس از آن نیز محتوای آموزشی و همچنین شیوههای تربیت مربی نیز بازنگری شده است.
اسلامی افزود: مسائل زناشویی جزو موضوعات حساس در کشور ما به شمار میآید و با توجه به این که محل ارئهی خدمت، کلاسهای آموزشی برای زوجین هستند؛ بنابراین مشاوران باید تمامی تلاش خود را در راستای مفید بودن آموزشها به کار گیرند.
وی متذکر شد: همچنین ازدواجهای مجدد و اختلاف سنیهای بیش از 10 سال در ازدواجها از جمله مواردی هستند که باید مورد توجه قرار گیرند.
وی با اشاره به طرح جدید ارائهی خدمات به زوجین گفت: در صورت موفقیت طرح بهار نکو که در شیراز در دست اجرا است، در 10 استان دیگر و سپس در تمامی استانها اجرا خواهد شد و در این طرح ساعت آموزش از دو ساعت به شش ساعت افزایش خواهد یافت.