باحضور کلیه مددکاران مراکز آموزشی درمانی و بیمارستان های استان کارگاه آموزشی دو روزه پروتکل های شش گانه مددکاری برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه دکتر زائی لطف مدرس این کارگاه از سوی وزارت بهداشت درمان وآموزش پزشکی ،
با اشاره به اینکه، پروتکلهای ششگانهی مددکاری اجتماعی در حوزه وزرات بهداشت و درمان تدوین شده است، گفت: چنانچه این پروتکلها، توان اجرایی پیدا کرده و منابع، امکانات و نیروی انسانی نیز در این راستا تامین شود و پروتکل ها وارد سیستم درمانی ما شوند، در این صورت امکان خدمترسانی و حمایت از بیماران نیازمند برای تمام مددکاران بیشتر شده و مددکاری به طور تخصصی در وزرات بهداشت و درمان مطرح می شود.
دکتر حسن زائری لطف ،افزود : بحث مددکاری در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و در حوزه ی بیمارستانی به چند آیتم مختلف تقسیم می شود که شامل، حل مشکل بیماران نیازمند، بحث ارزیابی روانی-اجتماعی، مداخلات تخصصی مددکاری، تسهیل در ارائهی خدمات و همچنین ترخیص ایمن و مطمئن بیمار و مسائل از این دست می باشد.
دکترای مددکاری اجتماعی خاطر نشان ساخت: بحث مددکاری اجتماعی در مراکز درمانی، میتواند در کاهش تنشها و درگیریها نیز موثر باشد البته به شرطی که بتوانیم منابع، امکانات و نیروی انسانی خوبی را در این حوزه تجهیز کنیم.
وی در بیان چالشهای موجود در حوزهی مددکاری اجتماعی در مراکز درمانی نیز ادامه داد: کمبود نیروی انسانی و بالا بودن تختهای بیمارستانی از جملهی چالشهای این حوزه است، به گونهای که برخی از مراکز درمانی ما با هزار و 500 تخت بیمار، تنها چهار مددکار اجتماعی دارند که این موضوع نیزمی تواند چالشهایی را در این خصوص به همراه داشته باشد.
دکتر زائری لطف در این خصوص تاکید کرد: ضریب اشغال بالای تختهای بیمارستانی نیز میتواند یکی دیگر از چالش های حوزهی مددکاری اجتماعی در مراکز درمانی باشد؛ همچنین کمبود منابع و امکانات، عدم همکاری سازمانهای حمایتی با بیماران نیازمند در حوزه ی خدمات حمایتی اجتماعی، عدم روشن بودن فرایند درمان برای سیستم درمانی برای بیمارانی که نیاز به حمایت دارند نیز از دیگر چالش های موجود در این حوزه است.
وی در بیان نقش طرح تحول نظام سلامت در حوزه ی مددکاری اجتماعی مر اکز درمانی نیز یادآور شد: جایگاه مددکاری اجتماعی در سیستم وزارت بهداشت خوب است، اما همچنان در این حوزه نیاز به تلاش دارد؛ نمی توان گفت که بحث طرح تحول سلامت باعث کندی خدمات اجتماعی شده است این موضوع هرگز درست نیست؛ بلکه طی اجرای این طرح، بسیاری از افراد نیازمندی که نمیتوانستند قبل از طرح اقدام به درمان خود کنند به سیستم بهداشتی وارد شده و خدمات مورد نیاز را دریافت می کنند، همین افراد به خدمات مددکاری اجتماعی نیز نیاز داشته و خدمات دریافت میکنند.
وی بیان کرد: جدیدا خدمات مددکاری اجتماعی در سیستم وزرات بهداشت به طور تخصصی مطرح می شود که در حقیقت همان پروتکل های شش گانه مددکاری است و در کل کشور نیز آموزش هایی در این راستا ارئه می شود تا استارت اولیه شروع کار زده شود
آلبوم تصاویر کارگاه اموزشی پروتکل های مددکاری