تاریخ : چهارشنبه 11 مرداد 1396
کد 4834

گروه سلامت روان مرکز بهداشت استان برگزار کرد

به گزارش روابط عمومی مرکز بهداشت استان ،کارگاه آموزشی آشنایی با مداخلات و حمایت های روانی اجتماعی در بلایا برای آموزش و توانمندسازی حرفه ای کارشناسان سلامت روان و رفتار مراکز سلامت و شبکه های بهداشت و درمان شهرستانها توسط گروه سلامت روان مرکز بهداشت استان برگزار گردید.   
در ابتدای این کارگاه اصل رحیمی، مدیر گروه کارشناسان سلامت روانی اجتماعی ، پیشگیری و درمان مواد مرکز بهداشت استان ضمن خیر مقدم به همکاران و کارشناسان شرکت کننده در کارگاه و تبیین اهداف این کارگاه در خصوص مفاهیم و تعاریف بلایا و حوادث  مطالبی را ایراد نموده و با اشاره به آمار حوادث و بلایا در سال های اخیر، تاکید کردند که درطول دهه گذشته حدود دو ميليارد نفر در جهان در معرض انواع بحرانها و بلایا قرار داشته اند.
اصل رحیمی اضافه کرد که ایران دارای سطح خطر 8 از 10 (بر اساس مرگ ناشی از بلایا) است. ايران كشوري بلاخيزاست و مي توان آن را يكي ازمستعدترين كشورهاي جهان براي وقوع بلايا دانست، تقريباً از 40 مورد بلاياي طبيعي31 مورد آن در كشور ما به وقوع مي پيوندد. 90درصد جمعيت ما در معرض خطرات ناشي از زلزله و سيل قرار دارند. بر این اساس ايران در آسيا چهارمين كشور و در دنيا مقام ششم را از نظر آمار وقوع حوادث طبيعي دارد. لذا پیش بینی و ایجاد آمادگی لازم برای مقابله با مخاطرات ناشی از آن هم قبل و هم حین و هم بعد از وقوع از اولویت های سیستم بهداشتی است.
مدیر گروه سلامت روان مرکز بهداشت استان خدمات و حمایت های روانی اجتماعی در بلایا را از جمله اقدامات مهمی دانست که باید در حوزه سلامت روان با هدف  بازسازی و توانبخشی (جسمی، روانی و اجتماعی) پس از وقوع بلا برای بازگرداندن جامعه آسیب دیده به وضعیت قبل یا وضعیت ارتقا یافته انجام می گیرند،
در ادامه این کارگاه دکتر باباپور استاد روانشناسی دانشگاه تبریز، دکتر خادمی  فوق تخصص روانپزشکی کودکان و نوجوانان دانشگاه شهید بهشتی، دکتر شاهرخی  عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تبریز به ترتیب در زمینه ابعاد حمایت های روانی اجتماعی در بلایا، بلایا و مراقبت های روانی اجتماعی از کودکان و نوجوانان و راهکارهای اثربخش نمودن اقدامات روانی اجتماعی در بلایا سخنرانی کردند.