اولین کارگاه یک روزه مراقبت از بیماران در مراحل آخر زندگی(EOL-Hospice) در سالن کنفرانس مرکز آموزشی و درمانی اسدآبادی برگزار شد .
به گزارش روابط عمومی مرکز آموزشی درمانی اسد آبادی، در کارگاه مراقبت از بیماران در مراحل آخر زندگی، دکتر جباری رئیس مرکز ضمن خوش آمد گویی به حاضرین گفت: مهمترین فلسفه Hospice دستگیری از مشکلات، درگیری ها و پاسخ گویی به همه ی نیازهای آنان به ویژه نیازهای روحی روانی بیماران در مراحل آخر زندگی میباشدکه بتوان به صورت مطلوب آلام و درد بیماران را تسکین داد و حمایت و پشتیبانی کامل از این بیماران کرد.
و اضافه نمودند خدمات Hospice را می توان به 3 شکل ارائه نمود:
Home care: مراقبت از بیماران در منزل (وجود یک تیم متشکل از پزشک، پرستار، روان شناس، روحانی و سایر اعضا بر حسب نیاز) - اختصاص یک بخش از بیمارستان به Hospice -و ایجاد بیمارستان Hospice
و در نهایت منظور اصلی دانشگاه و مرکز را راه اندازی خدمات در شکل اول(Home care) در شرایط فعلی متذکر شدند.
در ادامه دکتر اعلم الهدی متخصص پزشکی خانواده، آموزش به بیمار و خانواده بیمار را مهمترین رکن Hospice اعلام کرده و خاطر نشان کردند در دسترس بودن پزشک و تیم همراه آن در تسکین و آرامش دادن درد و رنج بیماران در این شرایط، نقش بسیار مهمی را دارد.
در ادامه کارگاه، دکتر عطایی متخصصص طب تسکینی و درد که محور اصلی سخنرانی ایشان کنترل بی اشتهایی، تهوع و استفراغ بود، درباره شایع ترین علل تهوع و داروهای موثر بر استفراغ موضوعاتی را مطرح کردند و بیان نمودند درمان کردن اختلالات از این قبیل بیماران نقش موثری را در کنترل درد و اضطراب بیماران در مراحل آخر زندگی دارد.
همچنین دکتر آقا محمدی استاد گروه طب تسکینی و درد در رابطه با کنترل درد و داروهای کاهنده ی درد و رنج در بیماران سپری کننده ی مراحل آخر زندگی صحبت نمودند و اظهار داشتند به امید روزی که Home care پایه ای برای Day care و Day care پایه ای برای Hospital care باشد.
خانم دکتر دولت خواه متخصص تغذیه و رژیم درمانی، ارزیابی و مداخلات تغذیه ای را در بیماران مراحل آخر زندگی موثر شمرده و انتخاب روش های مناسب تغذیه ای را در کنترل اختلال و اضطراب بیماران مهم و پراهمیت اعلام نمود.
و محور سخنرانی دکتر دلخوش (فلوشیب طب تسکینی و درد) موکوزیت و درگیر شدن مخاط و oral در بیمارانی که مراحل آخر زندگی خود را طی می کنند بود که در این راستا راهکارهایی را در رابطه با رعایت بهداشت دهان و دندان و درمان های دارویی برای کاهش زخم های oral بیان نمود.
و در انتها دکتر جباری خاطر نشان کرد کمک و یاری سازمان های خیریه و افراد خیر در پیشرفت و توسعه ی خدمات Hospice نقش مهمی را دارد و باید همه دست به دست هم بدهیم تا با ایجاد زیرساخت های لازم در حوزه ی Hospice ،گام مهمی را در رضایت خدای متعال و مردم ایران برداریم.
در خاتمه، جلسه ای بااعضای تیم راهبردی تشکیل و مقرر گردید که جلسات آموزشی به صورت یک هفته در میان تداوم یابد. وره های کوتاه مدت شامل کلاس های تئوری و کار در فیلد تعریف و برای شرکت کنندگان در پایان دوره گواهی هایی تدارک دیده شود. در مرکز آموزشی درمانی اسدآبادی خدمات Hospice به شکل Home care در محدوده جمعیتی تعریف شده ای در قالب پرژه پایلوت اجرا شود.کلیه مراحل فوق از طریق معاونت های مختلف ذیربط دانشگاه پی گیری و موافقت لازم کسب گردد.جلساتی با حضور اساتید انکولوژی و سایر گروه های درگیر تشکیل گردد، همچنین جلساتی با خیرین و فعالان بخش سلامت در دستور کار قرار گیرد.