تاریخ : دوشنبه 27 بهمن 1393
کد 506

اگر آنفلوانزا گرفتیم چکار کنیم و به کجا مراجعه کنیم؟

...

شهروند گرامی آیا میدانید؟

-      آنفلوانزا چیست؟

آنفلوانزا بیماری ویروسی حاد دستگاه تنفسی فوقانی است که با تب، سردرد، درد عضلانی، تعریق، آبریزش بینی، گلو درد و سرفه تظاهر پیدا می کند. سرفه معمولاً شدید بوده و برای مدتی ادامه پیدا می کند ولی سایر نشانه­ها 2 تا 7 روز بعد خود به خود بهبودی پیدا می­کنند.

- اگر آنفلوانزا گرفتیم چکار کنیم و به کجا مراجعه کنیم؟

     ـ آنفلوانزا بیماری ویروسی و اغلب بدون عارضه و خود محدود شونده می­باشد که در کلیه سنین و افراد مشاهده می­گردد. در حالت کلی در صورت ابتلا استراحت و مصرف مایعات گرم و ضد درد و تب بر ساده نظیر استامینوفن موثر می­باشد و در صورت نیاز، بیماران می­توانند به مراکز بهداشتی و یا واحدهای درمانی منطقه سکونت خود مراجعه نمایند.

     ـ بایستی اصول بهداشتی مانند شستن مکرر دست­ها، پوشاندن دهان هنگام سرفه و عطسه و ... جهت پیشگیری از سرایت بیماری به دیگران رعایت گردد.

      ـ در موارد اندکی آنفلوانزا می تواند منجر به بیماری تنفسی شدید و یا ذات­الریه شده و علائمی مانند تنفس مشکل و تنگی نفس ایجاد نماید و در  غیر این صور ت لزومی برای مراجعه به بیمارستان وجود ندارد.

 

-      آیا آنفلوانزا خطرناک است؟

آنفلوانزا در حالت کلی بیماری خطرناکی نیست ولی در معدودی از افراد باعث بیماری شدید تنفسی می گردد و به ندرت منجر به فوت می­شود.  

-      برای پیشگیری از ابتلا به آنفلوانزا چکار کنیم؟

راه­های اصلی انتقال بیماری تماس دست­ آلوده با چشم،دهان و بینی، تنفس ذرات آلوده موجود در هوا و انتقال بیماری از طریق تماس مستقیم با بیمار می­باشد.

رعایت فاصله حداقل یک متر از افراد مبتلا، شستشوی مکرر دست ها با آب و صابون، عدم دست دادن و روبوسی با افراد مبتلا، پوشاندن دهان و بینی (با استفاده از دستمال یکبار مصرف، ساعد دست یا لباس) به هنگام عطسه و سرفه و تزریق واکسن آنفلوانزا راه­های پیشگیری از آنفلوانزا است.

 

-      ابتلا به آنفلوانزا برای چه کسانی خطرناک است؟

بیماری آنفلوانزا برای سالمندان (افراد بالاي 50 سال)، ساكنين آسایشگاه‌ها و كاركنان آن­ها، بيماران مبتلا به بیماری‌های مزمن (ريوي از جمله آسم، قلبي-  عروقي به جز فشارخون بالا، خوني، كليوي، كبدي، متابوليك از جمله ديابت)، بيماران مبتلا به بیماری‌هایی كه سيستم تنفسي را مختل مي نمايند از جمله بیماری‌های احتقاني، صدمات نخاعي، اختلالات صرعي، اختلالات عصبي عضلاني، خانم‌های بارداري كه سه ماهه دوم و سوم حاملگي آنان مقارن با فصل شيوع آنفلوانزا می‌باشد، كودكان و نوجوانان 6 ماهه تا 18 ساله‌ای كه تحت درمان طولاني مدت با آسپرين می‌باشند و كودكان 6 ماه تا 6 سال گاهی می­تواند با عوارض شدید وخطرناک همراه باشد.

-      اگر با فرد مبتلا به آنفلوانزا در تماس نزدیک بودیم چکار کنیم؟

اگر فردی در تماس نزدیک با فرد مبتلا باشد و ظرف مدت سه روز پس از اولین تماس دچار تب گردد باید به پزشک مراجعه نماید.

اگر در منزل، فرد مبتلا به آنفلوانزا وجود داشته یاشد ضروری است:

·         بیمار را در یک اتاق بستری نمایید

·         از ماسک یکبار مصرف و دستکش به هنگام تماس با بیمار استفاده نمایید

·         دستمال­های آلوده به ترشحات بیمار را در کیسه­های نایلونی گذاشته و درب آنرا گره بزنید و سپس در سطل آشغال بیاندازید

·         از ورود کودکان و افراد دارای بیماری زمینه­ای و سالمندان و همچنین زنان باردار  به اتاق بیمار و تماس آنها با بیمار جلوگیری نمایید

·         در اتاق بیمار تا حد امکان تهویه مناسب برقرار نمایید

ـ         بدیهی است رعایت اصول بهداشتی مانند شستن مکرر دست­ها، پوشاندن دهان هنگام سرفه و عطسه و ... جهت پیشگیری

از ابتلا به بیماری آنفلوانزا برای کسانی که احتمال تماس با این افراد را دارند ضروری است.

ـ         همچنین اگر افراد پرخطر (مانندسالمندان، افراد دارای بیماری­های مزمن، زنان باردار و ...) با بیماران مبتلا به آنفلوانزا در تماس باشند مشاوره پزشکی ضروری خواهد بود

 

-      وضعیت آنفلوانزا در استان و مقایسه آن با کشور چگونه است؟

طبق روند همه ساله، امسال نیز تعدادی از موارد آنفلوانزا شناسایی شده­اند که تعداد اندکی از این موارد در بیمارستان بستری و تحت درمان قرار گرفته­اند.

آمار مبتلایان سالجاری تاکنون از مدت مشابه سال قبل کمتر بوده است هر چند احتمالاً به دلیل وضعیت آب و هوایی تعداد موارد بستری امسال نسبت به سال گذشته دیرتر مشاهده گردیده است.

به طور معمول دو موج افزایشی آنفلوانزا در طی فصل سرد رخ می­دهد که در حال حاضر در فاز انتهایی موج دوم می­باشیم و انتظار می رود این موج نیز در آینده نزدیک به پایان برسد.

 

در صورت نیاز به کسب اطلاعات بیشتر به سایت معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تبریز به آدرسhttp://eazphcp.tbzmed.ac.ir/?PAGEID=1688مراجعه فرمایید.




  • نوشته شده
  • توسط فرزانه یعقوب دوست
  • تعداد بازدید 6392