تاریخ : سه شنبه 11 مهر 1396
کد 5277

معاون امور عمرانی استانداری : کار دانشگاه علوم پزشکی تبریز بسیار عالیست

" اورژانس یار" برای اولین بار در کشور در شهر اولین ها.

بیست هزار دانش آموز ومربی پایه نهم اورژانس یار می شوند.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تبریز این طرح بزرگ با شعار"در دستانت قلبی نهفته است"با هدف ترویج علم احیاء پایه قلبی ریوی در جامعه واقدامات اولیه در مصدومین ترافیکی  با حضور مسئولین استان و دانشگاهی و آموزش وپرورش در دبیرستان دخترانه فرزانگان(3) ناحیه 3  آموزش پرورش رسما" شروع شد.

 معاون امور عمرانی استانداری ضمن تمجید از این طرح ونواختن زنگ اورژانس یار گفت: یک اورژانس یار می تواند نجات بخش زندگی یک انسان دیگر باشد.

مهندس پورمهدی  در مراسم افتتاح طرح اورژانس یار که برای اولین بار در کشورو با همکاری  دانشگاه علوم پزشکی ومرکز مدیریت حوادث و فوریت های پزشکی استان و اداره کل آموزش و پرورش اجرا می شود گفت اجرای این طرح نمونه ای ازهمدلی و همکاری  در استان است و از دانشگاه برای اجرای این طرح با اهمیت تشکر میکنم.

وی ادامه داد: هر آنچه را که از دوران نوجوانی و جوانی یاد می گیریم برای همیشه در ذهن می ماند و باید نحوه بهتر زندگی کردن را بیاموزیم که این هم نیاز به آموزش های لازم دارد البته در بحث آموزش و پرورش، قسمت پرورش مغفول مانده است که متاسفانه اهمیت آن با اینکه از آموزش بیشتر است مورد توجه قرار نگرفته که الحمدالله کم کم شاهد هستیم که اهمیت به آن برای بهتر زندگی کردن مورد عنایت قرار گرفته است.

مهندس پورمهدی تاکید کرد: بحث اورژانس یکی از  اساسی ترین و مهم ترین  نیاز جامعه است و مردم با اینکه اکثر اوقات اورژانس به موقع حاضر می شود باز هم بعضی مواقع گله مند هستند و باید با آگاهی بخشی به مردم  مخصوصا  دانش آموزان در امور کمک های اولیه و آموزش نحوه برخورد با مصدومین و حادثه دیدگان و بیماران بتوانیم کمک شایانی به کاهش تلفات کنیم.

 دکتر طاهر اقدم معاون اجتماعی وقائم مقام رئیس دانشگاه  در این مراسم گفت:با توجه به زمان طلائی  که 4-6دقیقه می باشد چنانچه احیا کننده اقدامات پایه را تا رسیدن نیروهای اورژانس 115 ادامه دهد میزان بقا بصورت چشمگیری افزایش خواهد یافت

وی افزود:لحظات اولیه مواجهه با مصدوم وبیماران اورژانس فوق العاده با اهمیت است و زمان از دست رفته جبران ناپذیر می باشد وبا این امر مهم   آموزش اقدامات اورژانس ی در ونحوه برخورد علمی  کمک کننده ونجات بخش خواهد  .دانشگاه علوم پزشکی تبریز و مرکز اورژانس استان و اداره کل آموزش وپرورش  همکاری صمیمانه ای در پیاده کردن این طرح ارزشمند دارند.

دکتر رحمانی سرپرست مرکز مدیریت حوادث وفوریتهای پزشکی استان در تشریح این طرح بزرگ عنوان کرد: با توجه به نیاز و ضرورت در شرایط موجود و اهمیت اقدامات اورژانسی  این طرح را اجرا کردیم وبا کمک اداره کل آموزش وپرورش استان تا پوشش  سراسری در سطح استان ادامه خواهیم داد.

وی یاد آور شد دراکثر مواقع نیروهای دوره دیده مثل" اورژانس یار"  که با نام first responderدر کل دنیا  تا رسیدن نیروهای اورزانس اقدامات را انجام می دهند و این میتواند پلیس یا آتش نشان ومعلم و دانش آموز و هرآنکس که دوره آموزشی عمومی اورژانس را گذرانده باشد.

ودر نهایت و با لحاظ جمیع جهات ودر جهت عمل به آیه 32سوره مبارکه مائده که می فرماید:"ومن  احیاها فکانما احیا الناس جمیعا"هرکس نفسی را زنده می کند گویا همه مردم را زنده کرده است.

 یاد آور می شود این طرح با امضا تفاهم نامه مابین دانشگاه علوم پزشکی تبریز واداره کل آموزش وپرورش شروع بکار کرد
  • نوشته شده
  • توسط علی احمد ی نیا
  • تعداد بازدید 581
نظرات شما
captcha refresh