تاریخ : سه شنبه 18 مهر 1396
کد 5303

دکتر قاضی‌زاده هاشمی گفت: زیباترین سبک زندگی، عشایری است.

زیباترین سبک زندگی، عشایری است

به گزارش پایگاه معاونت اجتماعی وزارت بهداشت، وزیر بهداشت در چهارمین همایش ملی روز روستا و عشایر با رویکرد نخبگان روستایی، ظرفیت پنهان توسعه پایدار روستایی گفت:در شرایطی که زندگی بشر گرفتار تکنولوژی است، زیباترین سبک زندگی، عشایری است.

وی گفت: یکی از پرافتخارترین دوران زندگی ما در اوایل انقلاب و زمان تشکیل جهاد سازندگی، در روستاها و مناطق عشایری بود.
دکتر هاشمی افزود: در اوایل انقلاب در روستاها خبری از جاده، آب، برق و حتی سرویس بهداشتی نبود و همت زیادی برای محرومیت‌زدایی انجام شد.

قبل از انقلاب و حتی در اوایل آن، بسیاری افراد، مخالف آبادانی روستاها بودند و استدلال می‌کردند که اگر برق به روستاها برده شود، آنها یخچال و تلویزیون می‌خواهند و در صورت مشاهده ماهواره، مناظر دیگر شهری را می‌طلبند و خودشان را با آنها مقایسه می‌کنند.

وزیر بهداشت افزود: علیرغم اقدامات انجام شده شاهد مهاجرت روستاییان به شهرها بودیم که بدون تردید نشانه بی‌تدبیری بود و وضعیت سکونت ۷۰ درصدی در روستاها نسبت به ۳۰ درصد ساکن در شهرها، در حال حاضر بر عکس شده است.

شرایط ۱۱ میلیون جمعیت حاشیه نشین شهرها نامناسب‌تر از آن  است که مهاجران تصور می‌کردند و ای کاش که در روستاها مانده بودند.

دکتر هاشمی گفت: در وزارت بهداشت اعتقاد داریم که یکی از دلایل ماندگاری مردم در مناطق روستایی و عشایری، توسعه رفاه است و وزارت بهداشت توانسته در حوزه ارایه خدمات بهداشت محیط، کار، خانواده، واکسیناسیون و پیشگیری از بیماری‌ها اقدامات بسیار خوبی انجام دهد.

وی گفت: در روستاها علاوه بر نوسازی و بازسازی مراکز بهداشتی، حدود ۴ هزار خانه بهداشت ساخته شد. همچنین در حال حاضر ۶۰۰ پروژه بهداشتی و درمانی در استان سیستان و بلوچستان در حال اجرا است و برای ۱۱ میلیون نفر جمعیت حاشیه نشین شهری در کشور، دفترچه بیمه ایجاد شد.

وزیر بهداشت گفت: یکی از اشکالات موجود، تفاوت خدمات دفترچه‌های روستایی و عشایری با بیمه سلامت است و ارزش دفترچه‌های روستایی و عشایری، فقط منحصر به همان مناطق است در حالی‌که باید ارزش دفترچه‌های بیمه در تمام مناطق کشور یکسان باشد و امیدواریم که شورای عالی بیمه و وزارت رفاه، در این زمینه، تصمیمی جدی بگیرد.

تمام اقدامات وزارت بهداشت از جمله احداث خانه‌های بهداشت مراکز و پایگاه‌های سلامت، توزیع دارو و افزایش اقلام دارویی به بیش از ۴۰۰ قلم، تامین واکسن، توزیع پزشک، پرستار و ماما در مناطق روستایی و عشایری به این دلیل بود که معتقدیم، انسان سالم محور توسعه است.

دکتر هاشمی افزود: اگر از اوایل انقلاب به مکانیزه و صنعتی کردن کشاورزی و دامپروری پرداخته بودیم، شرایط بهتری در منطقه داشتیم؛ اگر روستا و روستاییان را نداشتیم، انقلاب دوام پیدا نمی‌کرد؛ روستاییان و عشایر کشور در تولید و ایستادگی در مقابل قدرت‌های جهانی، نقش مهمی داشتند، اکثر جبهه‌ها مملو از روستاییان بود و امروز اکثریت مدافعان حرم، از همین مردمان هستند.

وی گفت: راه نجات روستاها، توجه به کشاورزی و دامپروری، استفاده بهینه از منابع، ماندگاری مردم و حفظ میراث گرانبهای فرهنگی ایران است.

دکتر هاشمی در پایان گفت:  در راستای استفاده از استعداد روستاییان و ساکنان مناطق محروم، ۳۰ درصد از ظرفیت دانشگاه‌های علوم پزشکی به افرادی اختصاص می‌یابد که در آن مناطق متولد شده‌اند و پس از تحصیل و گذراندن دوره‌های تخصصی و فوق تخصصی، به مناطق خود بر می‌گردند و با آشنایی با فرهنگ محلی، می‌توانند مشکلات را برطرف کنند.
 

  • نوشته شده
  • توسط اقای جهان مهر
  • تعداد بازدید 429