تاریخ : سه شنبه 2 آبان 1396
کد 5436

ادامه جلسه مشترک مابین اعضای کمیسیون اصل 90 ، رئیس واعضای هیات رئیسه دانشگاه علوم پزشکی تبریز

دکتر صومی : اگر بیمه ها طلب دانشگاه را بدهند شرایط مالی خوبی خواهیم داشت.
دکتر صومی : اگر بیمه ها طلب دانشگاه را بدهند شرایط مالی خوبی خواهیم داشت.
دکتر محمد حسین صومی در نشست کمیسیون اصل ۹۰ با تاکید بر اینکه اولین دانشگاه جامع جهان اسلام در تبریز بوده است، اظهار کرد: این دانشگاه را خواجه رشیدالشدین فضل‌الله همدانی در زمان ایلخانیان و در زمانی که قتل و غارت در ایران شایع بوده، راه اندازی کرد؛ این دانشگاه با توجه به مسایل اخلاق حرفه‌ای و با هفت زبان زنده‌ی دنیا فعالیت می‌کرد و همچنین در ۲۲ کشور جهان تا رود نیل موقوفات دارد و از بهترین‌ وقف نامه‌هایی است که در یونسکو ثبت شده است.
وی با بیان اینکه اولین دانشکده پرستاری در ارومیه، ۱۰۲ سال قبل راه‌اندازی شد، افزود: اما اولین فارغ التحصیلان این رشته در تبریز فارغ‌التحصیل شده است؛ دانشگاه علوم پزشکی تبریز بعد از دانشگاه تهران، دومین دانشگاهی است که با این عنوان در این به فعالیت پرداخته است.
دکتر صومی با اشاره به اینکه در هفتادمین سال تاسیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز قرار داریم، گفت: اولین دانشکده این دانشگاه پزشکی بوده و اکنون ما ۱۱ دانشکده داریم.
وی با اشاره به بیمارستان هایی که در تبریز ارائه خدمت می کنند، بیان کرد: ۱۰ بیمارستان آموزشی درمانی به همراه مرکز بابا باغی در تبریز فعالیت داشته و در دانشگاه علوم پزشکی تبریز ۸۵۰ عضو هیات علمی،۲۷ مرکز تحقیقاتی، ۵ پژوهشکده و حدود 9 هزار دانشجو داریم که بیش از ۳۳ درصدشان در مقطع تحصیلات تکمیلی هستند.
ایشان با تاکید بر اینکه ۲۸۰۰ دانشجو در تمامی دوره ها در دانشگاه علوم پزشکی تبریز پذیرش شده است، خاطرنشان کرد: یکی از افتخارات ا دانشگاه  این است که بیشترین میزان رسوب استعدادهای برتر را در شمالغرب کشور دارد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز گفت: با توجه به آمار مرکز استعدادهای درخشان، ۸۰درصد استعدادهای برتر مجموعه‌های دانشگاهی استان از دانشگاه علوم پزشکی تبربز پذیرش می‌شوند.
دکتر صومی با اشاره به اینکه در ۱۹ نقطه خدمات بهداشتی را به بخش خصوصی واگذار کرده‌ایم، افزود: در حوزه ساخت و ساز نیز اوایل سال آینده تمامی مراکز سلامت و خانه‌های بهداشت تکمیل می‌شوند.
ایشان با بیان اینکه تنها بیمارستان استاندارد ما فقط بیمارستان امام خمینی(ره) بود که در جریان زلزله ۸۶ تخریب شد، گفت: بیمارستان امام رضا(ع) به جای این بیمارستان ساخته شده و مابقی بیمارستان‌های ما عموما مهمانسرا و هتل بوده‌اند که به بیمارستان تبدیل شده‌اند.
وی با تاکید بر اینکه تلاش ما این است که بیمارستان‌های ما طبق استاندارد روز باشند، بیان کرد: در قسمت درمان تلاش دانشگاه بر این بوده که طرح تحول نظام سلامت اجرا شود و در طول چند سال اخیر نیز پیشرفت‌های خوبی را در همه بخش‌ها شاهد بوده‌ایم.
رییس دانشگاه علوم پزشکی تبریز با اشاره به عملکرد معاونت اجتماعی و مشارکت‌های مردمی این دانشگاه، یادآور شد: دانشگاه ما در این خصوص جزو دانشگاه‌های پیشتاز بوده و خیران بسیاری از ارس تا مراغه و میانه با ما همکاری می‌کنند.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه دانشگاه علوم پزشکی تبریز در حوزه‌ی آسیب های اجتماعی نیز ورود کرده است، افزود: در مواردی چون اعتیاد و طلاق، آموزش قبل از ازدواج و... دانشگاه علوم پزشکی تبریز مشارکت خوبی دارد و حتی در حاشیه شهر نیز حضور داشته و قراردادهای محکمی را با بهزیستی، کمیته‌امداد، نیروی انتظامی و... منعقد کرده است.
دکتر صومی با اشاره به فعالیت‌های آموزشی، پژوهشی و دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی تبریز بیان کرد: دانشگاه علوم پزشکی تبریز چهارمین دانشگاه در این حوزه بوده و با توجه به پسخوراند مجموعه ممیزینی که به استان آمده بودند، وضعیت مناسبی در سالجاری داشته‌ است.
رئیس دانشگاه با اشاره به فعالیت‌های آموزشی این دانشگاه، بیان کرد: در این حوزه نیز دانشگاه علوم پزشکی تبریز عموما در رتبه‌های اول تا سوم بوده، ما در سال‌جاری بیشترین مدالها را بعد از تهران کسب کرده‌ایم.
وی ادامه داد: دانشگاه علوم پزشکی تبریز در بخش کانون های فرهنگی نیز همواره اول بوده و در حوزه ورزش نیز عموما در رده‌های یکم تا پنجم قرار دارد.
ایشان خاطر نشان کرد: به خاطر فعالیت دانشجویان در بخش‌های فرهنگی، اجتماعی و علمی در طول چهار سال گذشته کمترین پرونده رجوعی به کمیته انضباطی را داشته و در حوزه‌ی پژوهشی نیز دانشگاه رو به ارتقا بوده و در بخش تحقیقات نیز امسال در رتبه سوم قرار دارد.
دکتر صومی در خصوص عملکرد دانشگاه علوم پزشکی تبریز در حوزه‌ی فناوری نیز افزود: در بدو ورود به دانشگاه هیچ شرکت دانش بنیانی نداشتیم اما هم‌اکنون ۲۷ شرکت دانش بنیان داریم و ۱۳ محصول ارائه شده داریم که ۴ محصول آن به تولید انبوه رسیده‌اند و ما به دنبال دانشگاه نسل سوم هستیم وتنها بانویی که سال گذشته توانست از یونیسف جایزه بگیرد، از دانشگاه علوم پزشکی تبریز بوده است.
وی با بیان اینکه ما در رشته‌های مختلف عملکرد خوبی را داشته‌ایم، گفت: چند ماه قبل اولین بانک شیر مادر را راه‌اندازی کرده و در بیمارستان جامع زنان نیز شاهد پیشرفت‌های خوبی هستیم و به نظر می‌رسد که دانشگاه علوم پزشکی تبریز در بخش های مختلف با وجود تمامی موانع و مشکلات مالی کارش را انجام می‌دهد.
اگر بیمه‌ها طلب دانشگاه را بدهند شرایط خوبی خواهیم داشت علی‌رغم اینکه توسعه‌های بسیاری پابه پای طرح تحول سلامت در این دانشگاه صورت گرفته است.
 
 
آلبوم تصاویر ادامه جلسه مشترک کمیسیون اصل 90

  • نوشته شده
  • توسط آمنه سلیمی
  • تعداد بازدید 590