تاریخ : جمعه 8 دي 1396
کد 5947
 دکتر تقی زادیه معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی تبریز در نشست کلان منطقه 2 آمایشی که در روز پنجشنبه 7 دی 96 در دانشگاه علوم پزشکی ارومیه برگزار شد با بیان اینکه منطقه آمایشی دو با جمعیت برآوردی 8،569،551 نفر برای سال 1395 بعد از استان تهران (منطقه ده)، پرجمعیت ترین منطقه آمایشی کشور محسوب میگردد، گفت: این منطقه آمایشی دارای 3 دانشگاه علوم پزشکی تبریز، ارومیه و اردبیل و 4 دانشکده علوم پزشکی مستقل خوی، مراغه، سراب، خلخال می باشد.
وی افزود: منطقه آمایشی 2 با 30 دانشکده وابسته به دانشگاههای علوم پزشکی، 11 موسسه آموزش عالی سلامت، 19 مرکز آموزش بهورزی، 12 واجد مجری علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی، 69 بیمارستان فعال و 31 بیمارستان در حال احداث نقش مهمی در نظام ارائه خدمات بهداشتی و درمانی و ارائه آموزش عالی سلامت کشور بر عهده دارد.
معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی تبریز از راه اندازی دبیرخانه کلان منطقه 2 آمایشی در این دانشگاه و با همکاری سایر دانشگاهها و دانشکده های کلان منطقه سخن گفت و اظهار داشت: سایت کلان منطقه راه اندازی شد و امور مربوطه در دفتری مستقل در دانشگاه پیگیری می شود.
دکتر تقی زادیه به واسپاری 4 ماموریت ویژه از سوی معاونت آموزشی وزارت بهداشت به این کلان منطقه اشاره کرد و گفت: توسعه دانش مرتبط با حوادث ترافیکی و جاده ای، توسعه دانش مرتبط با علوم روانپزشکی و روانشناسی، توسعه علوم زیست محیطی (با تاکید بر حفظ اکوسیستم های آبی) و توسعه دانش داروسازی و صنایع مرتبط ماموریت هایی بود که به منطقه ما سپرده شد.
وی خاطرنشان کرد: تاکنون 6 کارگروه تخصصی برای اجرای این ماموریت ها با حضور 46 نفر از اعضای هیات علمی کلان منطقه تشکیل شده و در مجموع 48 جلسه به این منظور برگزار گردیده است.
معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی تبریز از دیگر اقدامات صورت گرفته در دبیرخانه کلان منطقه 2 در راستای اجرای بسته های تحول و نوآوری در آموزش علوم پزشکی سخن گفت و افزود: با ایجاد مرکز آزمون استاندارد کلان منطقه دو، المپیادها و آزمونهای دانشجویی بصورت منطقه ای برگزار می شود.
وی با اشاره به تشکیل کمیته منطقه ای بین المللی سازی و آموزش پاسخگو در دانشگاههای منطقه دو گفت: برنامه ریزی شده تا همایش کشوری آموزش پاسخگو در مرداد سال 97 برگزار گردد. همچنین کمیته منطقه ای اعتباربخشی آموزشی موسسات و بیمارستانها تشکیل و دوره های توانمندسازی (EDC) اعضای هیات علمی دانشگاههای کلان منطقه دو نیز در حال برگزاری است.  
دکتر تقی زادیه به همکاری اجرای برنامه اعتباربخشی موسسه ای دانشگاهها و دانشکده های علوم پزشکی مستقر در کلان منطقه دو اشاره کرد و گفت:  توسعه آموزشهای تخصصی و فوق تخصصی در بیمارستانهای آموزشی جامع زنان مستقر در منطقه دو از جمله بیمارستان الزهراء تبریز برنامه ای است که در قالب بسته های تحول و نوآوری در آموزش علوم پزشکی پیگیری می شود.
وی حمایت از گسترش محیطی رشته های نظام سلامت در واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی در شهرستان های فاقد دانشکده و دانشگاه به منظور دسترسی محیطی به آموزش عالی بخش خصوصی را از دیگر برنامه های کلان منطقه 2 آمایشی ذکر کرد و اظهار داشت: سعی شده از امکانات توان بخش غیردولتی در ناوگان آموزش عالی سلامت طبق سند توسعه علمی دانشگاههای علوم پزشکی مستقر در کلان منطقه دو استفاده شود و در حال حاضر 28/2 درصد ظرفیت پذیرش دانشجوی آموزش عالی علوم پزشکی در استان آذربایجان شرقی به بخش غیردولتی اختصاص یافته است.
معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی تبریز با بیان اینکه کارگروه هایی به منظور اجرای ماموریت های مشترک و بسته های تحول و نوآوری تشکیل شده و اجرای این بسته ها به طور جدی پیگیری می شود اظهار داشت:‌اجرای بسته ها تاثیر چشمگیری در ارتقای حوزه آموزش در دانشگاههای کلان منطقه 2 آمایشی داشته است.