تاریخ : سه شنبه 26 دي 1396
کد 6071

اقدام دانشگاه علوم پزشکی تبریز برای مداوای چشم کودک سرپل ذهابی در جریان زلزله کرمانشاه

دانشگاه علوم پزشکی تبریز تمامی تلاش خود را جهت درمان چشم راست شیلا، دختر ۱۳ ساله سرپل ذهابی که در دوران کودکی از ناحیه چشم راست آسیب دیده و در جریان زلزله نیز خانه و کاشانه خود را از دست داده بود به کار گرفت، اما طبق نظر متخصصان امر و با توجه به قدیمی بودن آسیب، در حال حاضر انجام اقدامات پزشکی بر روی چشم شیلا به صلاح دیده نشد.
دانشگاه علوم پزشکی تبریز تمامی تلاش خود را جهت درمان چشم راست شیلا، دختر ۱۳ ساله سرپل ذهابی که در دوران کودکی از ناحیه چشم راست آسیب دیده و در جریان زلزله نیز خانه و کاشانه خود را از دست داده بود به کار گرفت، اما طبق نظر متخصصان امر و با توجه به قدیمی بودن آسیب، در حال حاضر انجام اقدامات پزشکی بر روی چشم شیلا به صلاح دیده نشد.
شیلا فیاضی، دختر ۱۳ ساله ساکن روستای جوانمیری از توابع بخش مرکزی شهرستان سرپل ذهاب استان کرمانشاه بوده و در جریان زلزله اخیر خانه و کاشانه‌ی خود را از دست داده است، وی با همراهی و حمایت دانشگاه علوم پزشکی تبریز به همراه والدین خود در تبریز حاضر شد تا نسبت به معاینه چشم آسیب دیده‌ی خود اقدام کند.
شیلا و والدین‌اش از روز یکشنبه دهم دی ماه تا دوشنبه شب میهمان تبریز شده و بعد از گذراندن معاینات پزشکی به شهر خود عزیمت کردند.
دکتر علی صراف‌نژاد، فرمانده یکی از تیم‌های اعزامی دانشگاه علوم پزشکی تبریز به مناطق زلزله‌زده، فردی است که هماهنگی‌های لازم را جهت معاینات پزشکی دختر۱۳ ساله در دانشگاه علوم پزشکی تبریز فراهم کرده است، وی در گفت‌وگو با ایسنا گفت: در جریان حضور در روستای جوانمیری سرپل ذهاب، متوجه شدیم که چشم راست شیلا دچار آسیب است، در نتیجه دانشگاه علوم پزشکی تبریز پذیرای این دختر ۱۳ ساله و والدینش شد.
وی افزود: بعد از حضور شیلا و والدینش در تبریز، دکتر پورفتحی، معاون درمان دانشگاه شرایط را برای اسکان شیلا و والدین وی فراهم کرده و سپس معاینات پزشکی در بیمارستان نیکوکاری تبریز با همکاری خانم میرزایی وتوسط گروه پزشکی همراه انجام شد اما فعلا اقدام جراحی بر روی چشم این دختر ۱۳ ساله به صلاح دیده نشد.
دکتر پورفتحی ضمن قدردانی از تلاش خالصانه همکاران جهت کمک به این دختر ۱۳ ساله، خاطرنشان کرد: شیلا به همراه والدینش یکشنبه شب در مرکز Npmc اسکان یافته و روز دوشنبه تحت معاینه چشم پزشکی قرار گرفت، در نهایت پس از معاینات نیز دوشنبه شب عازم شهر خود شد.
دکتر حجت پورفتحی، معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی تبریز نیز در این رابطه با اشاره به هماهنگی‌های اعمال شده جهت اسکان شیلا و والدینش در تبریز، یادآور شد: چشم شیلا توسط دکتر میرزایی "مدیرگروه چشم دانشگاه علوم پزشکی تبریز" تحت معاینه قرار گرفت و چنین ارزیابی شد که فعلا نمی توان کار خاصی برای چشم آسیب دیده‌ی این دختر ۱۳ ساله انجام داد.
وی افزود: با توجه به اینکه آسیب چشم راست شیلا قدیمی بوده و در سال‌های اول باید مورد درمان قرار می‌گرفت، از این‌رو برای انجام اقدامات پزشکی باید صبر کرد تا شیلا سن بلوغ را رد کند سپس چشم وی مورد بررسی‌های پزشکی قرار گیرد.
وی در پاسخ به اینکه آیا احتمال دارد که شیلا دوباره برای معاینه یا بررسی‌های پزشکی به دانشگاه علوم پزشکی تبریز مراجعه کند؟ افزود: این موضوع به این زودی‌ها احتمال ندارد اما در آینده‌ی دور این احتمال وجود خواهد داشت که برای معاینه و بررسی پزشکی در تبریز حاضر شوند.
آمنه میرزایی، کارشناس مسئول حاکمیت بالینی دانشگاه علوم پزشکی تبریز و فرمانده بخش عملیات درمان یکی از تیم‌های اعزامی دانشگاه علوم پزشکی تبریز به مناطق زلزله زده نیز در این خصوص اظهار کرد: تیم‌های پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تبریز در پی زلزله کرمانشاه در منطقه حضور یافته و آقای دکتر صراف‌نژاد متوجه مشکل چشم این دختر 13 ساله‌ که به همراه خانواده خود بعد از وقوع زلزله در چادر مستقر شده بود، می‌شود، از این‌رو هماهنگی‌هایی را جهت درمان چشم این دختر بعمل می‌آورد تا در دانشگاه علوم پزشکی تبریز مورد بررسی و معاینه قرار گیرد.
وی با اشاره به عزیمت شیلا و والدینش به تبریز جهت معاینات پزشکی، افزود: این دختر ۱۳ ساله توسط "دکتر میرزایی" فوق تخصص قرنیه تحت معاینه قرار گرفته و همچنین فوق تخصص شبکیه چشم نیز شیلا را مورد معاینه قرار داده و در نهایت چنین ارزیابی کردند در حال‌حاضر، انجام درمان بر آسیبی که در چهارسالگی بر روی چشم این دختر در اثر چاقو خوردگی حادث شده بود، پاسخ مثبتی در پی نداشته و چشم شیلا فعلا نیازی به جراحی و دارو ندارد.
وی با اشاره به اقامت شیلا و خانواده‌اش در مرکز NPMC و با تاکید بر اینکه تمامی معاینات پزشکی و اسکان به طور رایگان انجام شده است، گفت: در جریان این معاینات، توصیه‌های پزشکی و آموزش هایی جهت مراقبت از چشم سالم به شیلا و والدین وی داده شد و مقرر شد درصورت نیاز به فالوآپ، هر شش ماه یکبار می‌تواند جهت ویزیت در دانشگاه علوم پزشکی تبریز حاضر شده و خدمات لازم را دریافت کند.