دکتر مریم واعظی متخصص زنان و زایمان و فلوشیپ آنکولوژی زنان با بیان اینکه سرطانها دومین عامل مرگومیر زنان در کشور است، گفت: پیشگیری از شیوع سرطان باید در اولویت قرار گیرد.
دکتر مریم واعظی متخصص زنان و زایمان و فلوشیپ آنکولوژی زنان با بیان اینکه سرطانها دومین عامل مرگومیر زنان در کشور است، گفت: پیشگیری از شیوع سرطان باید در اولویت قرار گیرد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تبریز ، مریم واعظی در همایش سلامت بانوان با محوریت پیشگیری از سرطانهای شایع زنان، با بیان اینکه بیماری قلبی و عروقی، حوادث و سرطانها سه علل اصلی مرگ میر مردان در کشور است، اظهار کرد: بیماری قلبی و عروقی و سرطانها به ترتیب اولین و دومین عامل مرگ و میر زنان در کشور هستند.
وی با اشاره به اینکه در گذشته بیمارهای واگیردار و عفونی مهم ترین علل مرگومیر در جامعه بود، افزود: طبق وضعیت فعلی، اکنون بیماریهای غیرواگیر دار مزمن از جمله سرطانها، بیماریهای قلبی و عروقی، فشار خون، چاقی و چربی خون سلامت افراد را تهدید میکند.
وی بیماریهای غیرواگیردار مزمن را به عنوان دغدغهی اصلی و ملی سازمان بهداشت جهانی عنوان کرده و گفت: چاقی با 48 درصد، فشارخون با 19 درصد، قندخون معمول با 13 درصد، چربی خون با 28 درصد، کم تحرکی با 45 درصد و غذای ناسالم با 88 درصد سلامت افراد را تهدید میکند.
دکتر واعظی با بیان اینکه سازمان بهداشت جهانی برنامهای در راستای مقابله با بیماری غیر واگیردار در جهان تا سال 2025 اجرایی میکند، گفت: با اجرای این برنامهها تا سال 1404، 25 درصد مرگ و میر ناشی از بیماریهای غیر واگیر دار باید کاهش یابد.
وی با بیان اینکه سرطانهای دستگاه گوارش، پستان و دهانهی رحم در زنان قابل پیشگیری است، اظهار کرد: سرطان «سرویکس» یکی از عوامل مرگومیر زنان است که در آن قسمتی از سیستم تناسلی دچار نارسایی میشود و به جرات میتوان گفت که 90 درصد بیماری سرطانی سرویکس زنان در استان در مرحلهی پیشرفته بوده و قابل درمان نیستند که این فاجعهای برای جامعه است.
وی ادامه داد: سن متوسط جهت تشخیص بیماری سرویکس 52 سالگی بوده و شیوع جغرافیایی آن نیز متفاوت است؛ به طوری که میزان مبتلایان به این بیماری در نژاد سیاه پوستان نسبت به سفید پوستان بالاتر بوده است و با بهبود وضعیت اقتصادی و اجتماعی و مراقبتهای بهداشتی افراد، میزان مبتلایان به این بیماری کاهش مییابد.
وی همچنین با بیان اینکه ویروس HPV در «بیماری سرویکس نوع کم خطر» موجب ایجاد ضایعات زگیلی در بدن بانوان میشود، گفت: هیچ روش درمانی جهت درمان سرطان سرویکس نوع کم خطر نداریم؛ چرا که 30 درصد این نوع بیماری علیرغم درمان عود میکند، اما سرویکس نوع پرخطر نیاز به غربالگری داشته و در مراحل اولیهی تشخیص با تجویزهای لازم درمان میشود.
وی با اشاره به اینکه روش درمان پاپ اسمیر موجب کاهش بروز سرطان سرویکس میشود، اظهار کرد: پاپ اسمیر روشی از غربالگری است که فرد با انجام آن یک مرتبه در عمر خود موجب کاهش این بیماری می شود.
وی تزریق واکسن گارداسیل را جهت پیشگیری و درمان سرطان سرویکس موثر دانسته و گفت: این واکسن جهت تجویز از سنین 11تا 26 سالگی افراد موثر است و معتقدم که این طرح جزء واکسیناسیون ملی شود ولی چون دارای هزینههای بالایی است هنوز با اجرای آن در کشور موافقت نشده است.
متخصص زنان و زایمان و فلوشیپ آنکولوژی زنان در بخش دیگر سخنان عنوان کرد: مرکز آموزشی و درمان الزهرا تبریز در نیمهی دوم 97 به صورت رسمی به عنوان مرکز جامع سلامت زنان معرفی می شود.
کارشناس ارشد مامایی، فریبا بخشیان نیز در همایش سلامت بانوان، با اشاره به اینکه سرطان سینه جزو شایع ترین سرطان ها در قشر زنان است، اظهار کرد: معاینه ی خودآزمایی سینه باید به قشر زنان آموزش داده و از طریق ماموگرافی نیز مورد غربالگری قرار گیرد. وی در خصوص خودآزمایی BSE مطالب ارزنده ای را ارائه نمود
درخاتمه دکتر صومی از مسئولین برگزاری همایش سلامت بانوان با محوریت پیشگیری از سرطان های شایع زنان که با مشارکت امور بانوان دانشگاه علوم پزشکی تبریز ، رقیه قاسمپور (مشاور امور بانوان رئیس دانشگاه ) وعوامل اداره کل امور بانوان وخانواده استانداری برگزار شد تشکر بعمل آورد.