تاریخ : دوشنبه 21 اسفند 1396
کد 6480

در مجمع استانی سلامت آذربایجان شرقی مطرح شد

دکتر صومی : 75 درصد مرگ ها در استان آذربایجان شرقی ناشی از 4 علت عمده بیماریهای قلبی عروقی ،سوانح و حوادث ،سرطانها و بیماریهای تنفسی است
دکتر صومی رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز و دبیر مجمع سلامت استان گفت : دانشگاه علوم پزشکی تبریز با دو دانشکده علوم پزشکی مستقل مراغه و سراب و 18 شبکه بهداشت و درمان و تعداد 1071 خانه بهداشت ، 344 مرکز سلامت و 42 بیمارستان فعال زیر نظر نظام سلامت کشور برای جمعیت 4 میلیونی استان خدمات سلامت ارائه می کند .
وی با بیان وضعیت بیماریهای غیرواگیر در ایران گفت : در حالیکه بیماریهای غیرواگیر مسئول  53 درصد بار بیماریها در جهان هستند ، در ایران 76 درصد بار بیماریها را تشکیل می دهند .
دکتر صومی افزود : 75 درصد مرگ ها در استان آذربایجان شرقی ناشی از 4 علت عمده بیماریهای قلبی عروقی ،سوانح و حوادث ،سرطانها و بیماریهای تنفسی است وعوامل خطر، چون  مصرف ناکافی میوه و سبزیجات ،مصرف سیگار و قلیان ،فعالیت فیزیکی کم ،چاقی و اضافه وزن ،فشار خون بالا،قندخون بالا ،کلسترول خون بالا و استرس زندگی مردم را تهدید می کند .
دکتر صومی در قسمت دیگری از سخنان خود با اشاره به اقدامات اساسی در حوزه پیش بیمارستانی و تامین و تجهیز ناوگان موتوری گفت : از 148 آمبولانس خریداری شده 42 دستگاه در حال ماموریت و 106 دستگاه در مرحله شماره گذاری هستند و آمبولانس موتوری از آبان 93 افتتاح و با دو پایگاه در تبریز در حال فعالیت است که تا حال 5670 ماموریت انجام شده است.
ایشان با بیان اینکه در زمستان امسال سه پایگاه موتورلانس به مجموع پایگاههای موتوری اضافه شده است افزود : اورژانس هوایی در مرداد 93 افتتاح و تاکنون 231ماموریت داشته است که کاهش عوارض در بیماران تصادفی و امکان ارائه خدمت به بیماران به دنبال سکته مغزی قسمتی از موهبت آن است .
دکتر صومی طراحی اولین آزمایشگاه ملی ترافیک با رویکرد سلامت جهت ارائه خدمات آموزشی- پژوهشی در سطح منطقه و کشور را از عملکردهای شایسته دانشگاه بر شمرد و در حوزه اعتیاد بعنوان اولین آسیب اجتماعی از 5 آسیب اجتماعی مهم کشور که اقدام عملی در جهت کنترل آن مورد تاکید مقام معظم رهبری نیز می باشد ازبرنامه ریزی مردمی  تربیت بیش از یک میلیون نفر مربی با هماهنگی سازمان جوانان هلال  احمر کشور و سایر ارگانهای بین بخشی درسال 97 در سطح کشور با استفاده از مدل جامع سیستماتیک آموزش و ارتقای سلامت خبر داد .

رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز در آیین مجمع استانی سلامت در خصوص طرح تحول سلامت در حوزه درمان  گفت : در راستای ارائه خدمات بهینه سلامت به مردم شریف استان تعداد پزشک درمانی تمام وقت در سال 1392 قبل از طرح 92 نفر بود که  در سال 1396 به 385 نفر رسید و ضمن کنترل افزایش نیروهای اداری با افزایش جذب نیروهای پرستاری نسبت پرستار به تخت از 7/0 به 9/0 رسید . 
ایشان همچنین گفت : تعداد کل تخت ویژه که قبل از طرح 337 تخت بود بعد از طرح به 701 تخت رسید و تعدا تخت های روانپزشکی از 510 تخت به 640 تخت رسید و نیز تعدا تخت دیالیز از 200 به 377 و تعداد تخت LDR از صفر به 70 تخت افزایش یافت .
گفتنی است: افتتاح بانک شیر مادر و کلنیک های تالاسمی ،هموفیلی ،انکولوژی ونیز راه اندازی بخش پیوند مغز استخوان و بخش جدید پیوند اعضاء از دیگر افتخارا خدمتی دانشگاه در چند سال اخیر است .
  • نوشته شده
  • توسط اقای جهان مهر
  • تعداد بازدید 251