در بازدید از مسیر 470 کیلومتری میسر مرند و 5 شهرستان دیگر، 40 خانه بهداشت و 20 مرکز سلامت؛ با صحنه ای برخورد کردیم که تمام خستگی های سفراز تن من و دوستان همراه خارج شد و به خود و همکاران خود در نظام سلامت بالیدم ....
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تبریز، اولین کنگره بین المللی تازه های بیماری سیستیک فیبروزیس 3 و 4 مرداد ماه 1397 در دانشگاه علوم پزشکی تبریز با حضور جمع کثیری از اساتید و میهمانان خارجی و داخلی از سراسر کشور در سالن شهید شایانمهر دانشکده پزشکی برگزار شد.
دکتر محمد حسین صومی، رییس دانشگاه علوم پزشکی تبریز، ضمن خیرمقدم گویی به میهمانان کنگره و تجلیل از جایگاه علمی استاد گرانقدر، آقای دکتر خاتمی، بخاطر نقش ارزنده شان در آموزش و تربیت دانشجویان و دستیاران تخصصی و اساتیدی که دوره فلوشیپ از وجود استاد بهره مند شده اند؛ از کم توقع بودن استاد به وجهه بارز ایشان یاد کرد و ابراز امید واری نمود که همه دانشجویان مثل استاد بیشتر دانستن و بیشتر کار کردن و کمتر از همه، انتظار داشتن را سرمشق خویش قرار دهند و تاکید کرد در جامعه انسانهای متوقع ره به جایی نمی برند.
ایشان ضمن تشکر از عوامل اجرایی و علمی اولین کنگره بین المللی تازه های بیماری سیستیک فیبروزیس ازجمله سرکار خانم دکتر رفیعی، سرکار خانم دکتر شعاران، سرکار خانم دکتر نیک نیاز، سرکار خانم دکتر واحدی و آقای دکترخانشی ؛ از زحمات اساتید مجموعه در ریجستر کردن 600 کیس سیستیک فیبروزیس در دانشگاه علوم پزشکی تبریز تشکر نمود و افزود C.F از 11 مورد بیماری شایعی است که در دانشگاه پیگیری و فالواپ می گردد.
دکتر صومی با بیان جمله ای از لویی پاستور بامضمون" جامعه پزشکی علی رغم تمام ارزشهایی که آفریده است گاه مغلوب شرایط عام جامعه میگردد، ادامه داد ؛ گرچه دانشمندان وعالمان جامعه نباید از آنچه در جامعه میگذرد غافل باشند ولی باید فارغ از حاشیه های جامعه و اینکه قدرشان را میدانند یا نه ؟ کار خویش را پرقدرت انجام دهند. چون ما بخاطر دانایی هایی که کسب کرده ایم مسئولیم. وبایست هر آنچه در توان داریم تلاش کنیم.
رییس دانشگاه علوم پزشکی تبریزگفت: دیروز در بازدید از مسیر 470 کیلومتری میسر مرند و 5 شهرستان دیگر، 40 خانه بهداشت و 20 مرکز سلامت؛ با یک صحنه ای برخورد کردیم که تمام خستگی های سفراز تن من و دوستان همراه خارج شد و به خود و همکاران خود در نظام سلامت بالیدم.
وی گفت: برای من لذت بخش بود که خانم دکتر نخبه و جوان 23 ساله ای که متولد تهران و فارغ التحصیل اصفهان که یک سال در طول تحصیل جهشی تحصیل نموده بود، و با وجود این همه هجمه که به جامعه پزشکی می شود در نقطه صفر مرزی بین ایران و آذربایجان کار خودش را شروع کرده بود و با شوق و عشق و علاقه خدمت می کرد و ملزومات درخواستی اش صرفاً برای خدمت به بیماران بود و کوچکترین چیزی برای شخص خودش نمی خواست. با وجود اینکه انصافا اقدامات توسعه ای و بهسازی خوبی در سالهای اخیر در خانه های بهداشت و مراکز سلامت در مناطق محروم انجام یافته است ولی هیچ رشته ای بجز رشته های پزشکی سراغ نداریم که در آن فرد این همه تحصیل کرده باشد و با کمترین توقع در نقطه صفر مرزی مستقر گردد و خدمت بی ادعا داشته باشد.
در نهایت دکتر صومی با بیان اینکه؛ این روحیه صنفی که " بیشتر بدانیم ، بیشتر کار کنیم و کمترین توقع را داشته باشیم" ، همه در سایه آموزهای اساتید شریفی همچون دکتر خاتمی در جامعه پزشکی شکل گرفته است؛ابراز امیدواری کرد، همه در استمرار و تامین این عقبه فکری والگوی رفتاری نهادینه شده، تلاشی مسئولانه داشته باشیم.