تاریخ : سه شنبه 9 مرداد 1397
کد 7284

گزارش نشست تخصصی آسیب شناسی نظام سیاست گذاری سلامت در جمهوری اسلامی ایران

نشست مذکور در تاریخ 3/5/97 در سالن بزرگ EDC راس...
نشست مذکور در سالن بزرگ EDC دانشگاه و بابیان مقدمات و اهداف نشست توسط دکتر خدایاری  ( مدیر گروه، گروه مدیریت خدمات بهداشتی درمانی) آغاز شد.
به گزارش روابط عمومی اولین سخنران جلسه دکتر علی اکبر طاهر اقدم ( قائم مقام ریاست دانشگاه و معاون  اجتماعی دانشگاه  علوم پزشکی تبریز) بود که ضمن خیر مقدم به حاضرین جلسه به بیان کلیاتی در خصوص اهمیت سلامت و تاکید بر انسان سالم و بحث های اجتماعی شدن سلامت پرداختند. همچنین  تاکید ایشان بر استفاده از نتایج این نشست و نشست های مشابه در سیاستگذاری و تصمیم گیری های وزارت بهداشت بود.
در ادامه دکتر عباس وثوق مقدم  متخصص پزشکی اجتماعی و عضو هیئت علمی دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی در خصوص ساختار و فرآیند سیاستگذاری سلامت در وزارت بهداشت به ایراد سخنرانی پرداخت. مروری بر مفاهیم سلامت، سیاستگذاری، تولیت بیان تاریخچه سیاستگذاری سلامت در وزارت بهداشت و ساختار موجود سیاستگذاری در این وزارتخانه، نقش نظام سیاستگذاری فرابخشی در سیاستگذاری بخشی، حرکت از سیاستگذاری بیمار محور  به مردم محور و اصلاحات تولیتی برای ایجاد یکپارچگی سیاستگذاری از وارد مورد اشاره ایشان بود.
سخنران دوم دکتر سلیمان عباسی ، سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در دوره نهم بود. موضوع سخنرانی ایشان آسیب های قانون گذاری در سلامت و نقش مجلس در فرآیند سیاستگذاری سلامت بود.ایشان مروری بر آسیب های این حوزه هم در مرحله قانون گذاری و هم در مرحله اجرا  داشتند. تاکید ایشان بر نقش رشته هایی همچون سیاستگذاری سلامت در قانون گذاری و اجرای قوانین بود.
سخنرانی سوم توسط دکتر ابوالقاسم پور رضا، استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران ارائه شد. محورهای اصلی سخنرانی ایشان اشاره به خلاء های سیاستگذاری در کشور، حاکمیتی و سیاسی بودن مساله سلامت، وجود ناکارایی در سیستم به دلیل تصمیم گیری غلط، ساختار قدرت محور و عمودی و عدم شنود صدای مردم بود.
در ادامه تاکید بر محوریت انسان و قوه اندیشه و دانشی: آسیب های تفکر قالبی و تمرکز قدرت و غالبا اشاره به نقش سمن ها در بهبود این وضعیت بود. در ادامه به پرسش و پاسخ با حضور سه سخنران کلیدی، دکتر خدایاری، دکتر دشمنگیر و دکتر پزشکی برگزار شد و به پرسش های حاضرین در جلسه پاسخ داده شد، بحث های نهایی صورت گرفت و جمع بندی نهایی اتفاق افتاد.
تاکید بر اصلاح فرآیند سیاستگذاری در وزارت بهداشت و اصلاح ساختار های مرتبط، مشاوره متخصصین علوم مدیریت، سیاستگذاری و اقتصاد سلامت در مراحل تدوین و اجرای سیاست ها و قوانین و تغییر رویکرد سیستم از تفکر قالبی به تفکر سیستمی و متمرکز به غیر متمرکز و استفاده از ظرفیت سمن ها برای رفع شکاف های موجود از نتایج این نشست بود.





 
  • نوشته شده
  • توسط محمد دهقانیان
  • تعداد بازدید 233