دکترصومی در اجلاس کشوری مدیران پرستاری دانشگاه های علوم پزشکی درتبریز: تا پايان سال ١٣٩٧ در تمامي مراكز درماني دانشگاه علوم پزشكي تبريز، كلينیك هاي پرستاري راه اندازي مي شود.
دکتر صومی، ریيس دانشگاه علوم پزشكي تبريز اعلام کرد: تا پايان سال ١٣٩٧ در تمامي مراكز درماني دانشگاه علوم پزشكي تبريز، كلينیك هاي پرستاري راه اندازي مي شود.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه، دكتر محمدحسین صومي در اجلاس مديران پرستاري سراسر كشور اظهار داشت: تنها رشته اي كه علاوه بر بحث آموزش و درمان و مراقبت مي تواند بيمار را به طور كامل مديريت كند، رشته پرستاري است.
دکتر صومی با اشاره به اينكه پرستاري، انسان و بيمار را به طور جامع و كامل و پويا مي بيند، افزود: براي بهره مند شدن جامعه از خدمات سلامت، بايد خدمات پرستاري از بالين به جامعه منتقل شود.
دکتر صومی افزود: وقتی متون تدریسی پرستاری را مورد دقت قرار میدهید متوجه خواهید شد که تنها رشته ای است که نگرش صرف دینامیک به بیمار و بیماری ندارد و مدیریت امور یک بیمار را مد نظر دارد، و مدیریت را آموزش میدهد.
بطوری که در گام اول بصورت دینامیک به بیمار و بیماری نگاه دارد و بعد مجموعه نیازهای چندگانه بیمار را مد نظر قرار میدهد و وظایف پرستار را در مقابل هرکدام از این نیازها تعیین نموده و برای تامین آن فرآیند نویسی صورت میگیرد.
مقوله ای که در پزشکی پیرامونی نیز مورد توجه قرار گرفته است، و بایست تمام شرایط فردی و اجتماعی و... بیمار در برنامه درمانی لحاظ نمود.
دکتر صومی در اجلاس مدیران پرستاری که با حضور خانم دکتر حضرتی معاون محترم پرستاری وزارت بهداشت در محل مرکز ملی آموزش مدیریت سلامت برگزار میشد گفت:
ما وظیفه ی سنگینی داریم ؛ ما جزو اقشار فرهیخته جامعه هستیم و جامعه پرستاری جزو بهترین های جامعه هستند و باید در حفظ حرمت خودشان و تمام همکاران نظام سلامت چه پزشک و چه پرستار اتحاد و یکپارچگی داشته باشند.
ایشان از برخی بداخلاقیهای صورت گرفته در جامعه که هرروز در یک گوشه کشور با تقطیع سخنان افراد اقدام به جوسازی میکنند انتقاد نمود و نتیجه آن را تضعیف نظام ارائه خدمات دانستند که در آن کل اقشار سازمان و جامعه متضرر میگردند.
دکتر صومی گفت: در این استان قبل از اجرای طرح تحول سلامت مرکزآموزشی درمانی امام رضا (ع) ۱۲ تخت دیالیز داشت و بیمار در فصل سرد ۴ نصف شب برای انجام دیالیز حضور پیدا میکرند و بعد از انجام دیالیز گاهاً به خانه نمی رفتند و دوباره به اورژانس مراجعه میکردند برای نوبت بعدی دیالیز و با این شرایط دیالیز سه شیفت بود. ولی اکنون با راه اندازی دیالیز ۱۲۲ تخته بیماران در اسرع وقت و در شیفت صبح دیالیز می شوند و حتی نیازی به شیفت عصر هم نیست.
ایشان با بیان اینکه مثال دیالیز فقط یکی از اقدامات انجام یافته است تاکید کرد در طول پنج سال اخیر اقدامات زیادی در دانشگاه (بهداشتی، درمانی و آموزشی و پژوهشی و حوزه دانشجویی فرهنگی) انجام یافته است تا سطح ارائه خدمات دانشگاه ارتقاء یابد.