رئیس بخش نوزادان مرکز آموزشی درمانی الزهرا (س) تبریز گفت: 10 درصد تولدها در جهان، زودتر از ۳۷ هفته و نارس هستند.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه ، دکتر محمد باقر حسینی در مراسم گرامیداشت روز جهانی نوزاد نارس اظهار کرد: ۱۷ نوامبر به عنوان روز جهانی نوزاد نارس شناخته میشود، این روز برای جلب توجه مسئولان و دست اندرکاران به این موضوع مطرح شده و نماد نوزاد نارس رنگ بنفش و یک قرارداد جهانی است.
وی افزود: به همت مسئولین دانشگاه علوم پزشکی تبریز، اقدامات و تحول خوبی در عرصه مراقبت از نوزادان نارس در سالهای اخیر رخ داده است، تولدهای پرخطر استان در مرکز آموزشی درمانی الزهرا انجام میشوند، ۵۰ تخت ان آی سی یو و 30 تخت نوزادان داریم و مراقبتهای استانداردی را در سطح کشور انجام میدهیم، این خدمات در مرکز آموزشی درمانی کودکان و طالقانی نیز ارائه میشوند .
وی اظهار کرد: برای حمایت از نوزادان نارس، نیاز به امکانات خاصی است، سطح هوشی و رشد و تکامل این نوزادان برای ما بسیارمهم است، اگر مراقبت ما از همان روزهای اول خوب و بر اساس اصول علمی باشد، این بچهها مشکلی در آینده نخواهند داشت، نگاه ما مراقبت مادر و نوزاد محور است و تمهیداتی در نظر گرفته میشود تا مسایل تغذیهای و تنفسی نوزادان در بهترین شرایط ممکن برطرف شوند.
دکترحسینی ادامه داد: واحدهایی مثل «تی پی ان» و بانک شیر مادر برای اولین بار در کشور در بیمارستان الزهرا بنیانگذاری شد، در این مرکز مادران اجازه حضور در آی سی یو در کنار نوزادشان را دارند و ما از این حضور مادران استقبال میکنیم تا مادران نیز شریک کار ما باشند؛ چرا که مراقبتهای امروز ما در سرنوشت آینده بچهها تاثیر دارد. رویکرد ما مراقبت از این نوزادان این است که بچه در سن پنج سالگی از نظرهوشی وضعیت خوبی داشته باشد.
گفتنی است، در پایان این مراسم از تعدادی از مادران اهدا کننده شیر و پرسنل مرکز آموزشی درمانی الزهرا (س) تقدیر به عمل آمد.