کارگاه آموزشی یک روزه تربیت مربی آموزش کنترل و مبارزه با بیماری تب مالت در مرکز بهداشت استان آذربایجان شرقی برگزار گردید.
به گزارش روابط عمومی مرکزبهداشت استان کارگاه آموزشی یک روزه تربیت مربی آموزش کنترل و مبارزه با بیماری تب مالت. با حضور مدیرکل امور شهری و شوراهای استانداری، معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تبریز، معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان ، نماینده دهیاران، کارشناسان امور اجتماعی فرمانداری شهرستانهای تبریز، اسکو و بستان آباد و کارشناسان شبکههای بهداشت و درمان، در مرکز بهداشت استان برگزار گردید.
در این نشست علیخانی، مدیرکل امور شهری و شوراهای استانداری به نقش رابطین بهداشتی، آموزش مستمر و مشارکت و همکاری بین بخشی در کنترل بیمارها بخصوص تب مالت تاکید نمودند.
دکتر حامی معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان ضمن تاکید به همکاری دامداران با اکیپهای دامپزشکی در واکسیناسیون دام بر علیه بیماری تب مالت از انجام تست و کشتار دام آلوده خبر دادند و اعلام نمودند امسال تست و کشتار در دام سبک (گوسفند و بز) نیز اجرا خواهد شد.
دکتر درستی، معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تبریز در راستای پیشگیری از ابتلا به بیماری تب مالت در خصوص نکات ذیل تاکید نمودند
- مردم باید از شیر و لبنیات پاستوریزه استفاده کنند و شیر تازه محلی باید جوشانده شود. (بعد از جوش آمدن 5 دقیقه غل بزند)
- پنیر محلی باید به مدت 3 ماه در آب نمک 17% نگهداری شود و سپس به مصرف برسد.
گفتنی است : بیمار ی تب مالت یا بروسلوز: به عنوان یکی از مهمترین بیماریهای مشترک انسان و دام محسوب میگردد. طیف وسیعی از
پستانداران اهلی و وحشی را مبتلا میسازد. این بیماری به علت ایجاد سقط
جنین در دام، کاهش تولید
شیر،
عقیمی و نازایی دامهای مبتلا و همچنین به علت ابتلای انسان به بیماری تب مالت، همواره از دو بعد
اقتصادی و
بهداشتی مورد توجه قرار میگیرد.