تاریخ : چهارشنبه 28 فروردين 1398
کد 9029

کارگاه آموزشی یک روزه تربیت مربی آموزش کنترل و مبارزه با بیماری تب مالت

کارگاه آموزشی یک روزه تربیت مربی آموزش کنترل و مبارزه با بیماری تب مالت در مرکز بهداشت استان آذربایجان شرقی برگزار گردید.
به گزارش روابط عمومی مرکزبهداشت استان کارگاه آموزشی یک روزه تربیت مربی آموزش کنترل و مبارزه با بیماری تب مالت. با حضور مدیرکل امور شهری و شوراهای استانداری، معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تبریز، معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان ، نماینده دهیاران، کارشناسان امور اجتماعی فرمانداری شهرستانهای تبریز، اسکو و بستان آباد و کارشناسان شبکههای بهداشت و درمان، در مرکز بهداشت استان برگزار گردید.
در این نشست علیخانی، مدیرکل امور شهری و شوراهای استانداری به نقش رابطین بهداشتی، آموزش مستمر و مشارکت و همکاری بین بخشی در کنترل بیمار­ها بخصوص تب مالت تاکید نمودند.
دکتر حامی معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان ضمن تاکید به همکاری دامداران با اکیپ­های دامپزشکی در واکسیناسیون دام بر علیه بیماری تب مالت از انجام تست و کشتار دام آلوده خبر دادند و اعلام نمودند امسال تست و کشتار در دام سبک (گوسفند و بز) نیز اجرا خواهد شد.
دکتر درستی، معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تبریز در راستای پیشگیری از ابتلا به بیماری تب مالت در خصوص نکات ذیل تاکید نمودند
  • مردم باید از شیر و لبنیات پاستوریزه استفاده کنند و شیر تازه محلی باید جوشانده شود. (بعد از جوش آمدن 5 دقیقه غل بزند)
  • پنیر محلی باید به مدت 3 ماه در آب نمک 17% نگهداری شود و سپس به مصرف برسد.
گفتنی است :  بیمار ی تب مالت یا بروسلوز:  به عنوان یکی از مهم‌ترین بیماری‌های مشترک انسان و دام محسوب می‌گردد. طیف وسیعی ازپستانداران اهلی و وحشی را مبتلا می‌سازد. این بیماری به علت ایجاد سقط جنین در دام، کاهش تولید شیر،عقیمی و نازایی دام‌های مبتلا و همچنین به علت ابتلای انسان به بیماری تب مالت، همواره از دو بعداقتصادی و بهداشتی مورد توجه قرار می‌گیرد.
  • نوشته شده
  • توسط فاطمه دایی
  • تعداد بازدید 278