مسئول تغذیه بالینی وزارت بهداشت خبر داد: آمار بالای سوء تغذیه در میان بیماران بستری در بیمارستانها
مسئول تغذیه بالینی وزارت بهداشت با اشاره به آمار بالای سوء تغذیه در بیمارستانها گفت: اکثر بیماران به هنگام بستری شدن از وضعیت تغذیهای مناسبی برخوردار نیستند.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تبریز؛ دکتر غلامرضا فارسانی با اشاره به وضعیت تغذیهای بیماران در سطح کشور اظهار کرد: بر اساس مطالعات انجام گرفته در سطوح و بیمارستانهای مختلف، تقریباً ۳۸ درصد از بیماران بستری شده در بیمارستانها دچار سوءتغذیه متوسط تا شدید و نیازمند حمایتهای تغذیهای اورژانسی هستند.
وی با بیان اینکه وضعیت بیمارانی که از سوء تغذیه رنج میبرند در بخشهای مراقبتهای ویژه نامناسبتر است، گفت: ۵۳ درصد بیماران بستری در بخش مراقبتهای ویژه دچار سوءتغذیه متوسط تا شدید بوده و این آمار قابل استناد و بهطور کلی قابل تعمیم است. وی با تاکید بر انجام ارزیابی دقیق و فعالیتهای وزارت بهداشت در این حوزه، افزود: نتایج تحقیقات انجام شده در بیمارستانهای کل کشور به زودی استخراج میشود.
فارسان با اشاره به وضعیت تغذیهای کودکان در بخش مراقبتهای ویژه (PICU) بیان کرد: وضعیت تغذیهای کودکان در این بخشها به مراتب نامناسبتر بوده و میتوان گفت حدود ۶۳ درصد این کودکان نیز از سوءتغذیه متوسط تا شدید رنج میبرند.
وی اضافه کرد: در بخشهایی مانند بخش سرطان، سوختگی، شیمی درمانی، دیالیز و همودیالیز نیز نگرانی در خصوص سوء تغذیه وجود دارد.
وی با تاکید بر نقش حمایتهای تغذیهای در دستیابی به کفایت تغذیهای گفت: کفایت تغذیهای به تامین ۸۰ درصد نیازهای تغذیهای و انرژی فرد اشاره دارد و مطالعه مذکور نشان داد که حدود ۷۳ درصد بیماران در بخش مراقبتهای ویژه عدم کفایت پروتئین و ۶۴ درصد عدم کفایت انرژی دارند. وضعیت از این نظر در بخش مراقبتهای ویژه کودکان نزدیک به 90 درصد است.
مسئول تغذیه بالینی وزارت بهداشت با بیان اینکه وضعیت موجود، مسئولیت کارشناسان تغذیه را سنگینتر میکند، اظهار کرد: باید به تکمیل حمایتهای تغذیهای در بیمارستانها بیشتر توجه شود. وی با تاکید بر اینکه میانگین سنی بیماران بستری در بیمارستانهای کشور بسیار پایینتر از سایر کشورها است، گفت: با توجه به این که جامعه ما به سوی سالمندی پیش میرود، مطمئناً در آینده با وضعیت بدتری روبرو خواهیم بود و برای مقابله با این بحران باید از الان اقدامات پیشگیرانه را انجام دهیم.
فارسان در ادامه با اشاره به سیاستهای وزارت بهداشت در راستای حمایتهای تغذیهای از بیماران، گفت: هماهنگی لازم با معاونت درمان به ویژه واحد نظارت و اعتباربخشی در خصوص تدوین استانداردهای مربوطه برای ارایه خدمات تغذیهای، به روزرسانی شناسنامههای تغذیهای برای ارتقاء وضعیت تغذیه بالینی و پیشگیری از تبعات ناشی از سوء تغذیه از جمله اقدامات و برنامههای وزارت بهداشت در این زمینه است.
وی هدف از برگزاری نشست کشوری کارشناسان تغذیه بالینی معاونت درمان دانشگاههای علوم پزشکی در تبریز، را تبادل نظر کارشناسان تغذیه بالینی عنوان کرد و گفت: اهداف ستادی-نظارتی در این نشست به کارشناسان ارائه و برنامههای جاری و فعالیتهای کارشناسان در دانشگاههای مختلف ارزیابی و راهکارهای لازم برای حل مشکلات ارائه میشود .
وی متذکر شد: در این نشست برنامههای آموزشی به منظور ارتقاء سطح علمی و انتقال مباحث به زیر مجموعهها در نظر گرفته شده است، تمامی اقدامات مذکور با هدف ارائه حمایتهای تغذیهای از بیماران در دو حیطه حمایتهای غذایی و مشاوره و رژیم درمانی انجام میشود.
دکتر پورفتحی معاون درمان دانشگاه در نشست کارشناسان بالینی گفت : وزارت بهداشت و دانشگاه علوم پزشکی تبریز گام جدی برای ارائه راهکارهای آکادمیک وضعیت تغذیه ای بیماران بستری برداشته است تا آمار بالای سوء تغذیه در بین بیماران بستری در بیمارستانها در سالهای آینده کاسته شود .
کریمی کارشناس مسئول تغذیه بالینی معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی نیز گفت: بیماران بستری که سوء تغذیه دارد حتما باید بر اساس نیازهایشان مشاوره و از حمایت های تغذیه ای خاص برخوردار شوند.
گفتنی است : نشست کشوری کارشناسان تغذیه بالینی دانشگاههای علوم پزشکی روزهای 12-11 اردیبهشت در سالن کنفرانس بیمارستان شهید محلاتی برگزار میشود.
آلبوم تصاویر نشست کارشناسان تغذیه بالینی 12-11 اردیبهشت 98