دکتر نجفی گفت: 50% محصولات استان آذربایجان شرقی از استاندارد قابل توجهی نسبت به سایر استانها برخوردار است
دکتر نجفی گفت: بیش از 50% محصولات استان آذربایجان شرقی از استاندارد قابل توجهی نسبت به سایر استانها برخوردار است
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تبریز نشست خبری روز بیستم مهرماه به مناسبت روز جهانی غذا در معاونت غذا ودارو با حضور دکتر نجفی معاون غذا ودارو در جمع اصحاب رسانه برگزار شد.
دکتر نجفی : روز بیست وچهارم مهرماه مصادف با شانزده اکتبر روز جهانی غذا در کل دنیا اعلام شده است امسال بنا به اعلام وزارت بهداشت واهمیت دادن به روز جهانی غذا وایمنی غذا در ایران از بیست الی بیست وپنجم مهرماه هفته جهانی غذا اعلام شده است وعلت نامگذاری این روز مربوط به تاسیس سازمان خوابار وکشاورزی سازمان ملل یا سازمان فائو در 1945 میلادی بوده است واز آن زمان این روز به عنوان یک نماد در ارتباط با غذا مطرح شد.
وی در ادامه این نشست مروری کلی برفعالیتهای معاونت غذا ودارو به شرح ذیل داشته
(- در حوزه نظارت برمواد غذایی 3060 مورد
- تعداد واحدهای تولید مود غذایی ٰخوراکی وآشامیدنی 898 واحد
- تعدداد سردخانه وانبارهای نگهداری مواد غذایی را 57 مورد
- تعداد مراکز عرضه وفروش مواد آرایشی وبهداشتی را 1800 واحد
- تعداد واحدهای دارای شناسه نظارتی را 305 مورد
- تعداد کل بازدیدهای سال 93 8000 مورد
- تعداد کل بازدیدهای 6 ماهه 94 را 4000 مورد
- تعداد پرونده های ارجاعی به مراجع قضایی 115 مورد
- تعداد مواد معدومی کالا را 87 مورد
- مقدار کالای معدومی سال 93 را 177 تن
- مقدار کالای معدومی 6 ماهه سال 94 را 74 تن و ...)
وی یاد آور شد 50 درصد محصولات کشور ما به سایر ممالک صادر می شود واین نشان دهنده کیفیت کالاهای کشور ما است .
درخصوص کالاهای قاچاق دکتر نجفی گفت: ما در حیطه مواد غذایی خوشبختانه کمترین آمار را داریم ودر خصوص لوازم آرایشی وبهداشتی بیشترین آمار قاچاق اتفاق می افتد چون این لوازم آرایشی وبهداشتی در مسافرتهای کوتاه ، پدیده قاچاق حتی در کوله بار این مسافران اتفاق بیافتد.
در خصوص ارزیابی محصولات غذایی دکتر نعمتی رئیس غذا گفت : هر محصول بر اساس پروانه ساخت وبا فرمول ساخت مربوط به آن محصول ارزیابی می شود ودر خصوص روغنهای مصرفی و آفتاب گردان 90% روغنهای مصرفی به صورت خام از خارج از کشور تهیه وتامین می شود .
معاون غذا ودارو در خصوص محصولات سوسیس وکالباس تولیدی کارخانجات این استان که در حدود 26 واحد می باشد گفت: ما ادعا نمی کنیم که در محصولات گوشتی ما تخلف صورت نمی گیرد ولی استان ما از نظر کیفیت تولید مواد گوشتی در مقایسه با سایر استانها دارای نشان برتر می باشد.
دکتر نجفی همچنین اظهار داشت اگر یک ماده غذایی فرمولهای ساختش رعایت شود ودارای آرم سیب سلامت وهم چنین دارای پروانه ساخت باشد قابل مصرف است .
وی گفت : در مصرف هر نوع مواد غذایی باید اعتدال داشت وحتی مصرف بیش از اندازه آب هم می تواند در انسان مسمومیت ایجاد کند پس باید در مصرف فست فودها هم نهایت اعتدال را رعایت کرد وکاهش مصرف فست فودها را تاکید کرد.
در خصوص آلودگی صیفی جات با آب فاضلاب نیز یادآور شد که در حیطه معاونت بهداشتی می باشد ولی اگر این محصولات به صورت بسته بندی و دارای شناسنامه باشند می توانیم براحتی در مورد این محصولات اظهار نظر وآزمایشات مربوطه را انجام دهیم.
وی همچنین در خصوص فرا رسیدن ماه محرم وصفر و وفور خیرات در استان اظهار داشت که مصرف مواد نوشیدنی وخوردنی داغ در ظروف یکبار مصرف شیشه ای غیر بهداشتی می باشد وحدالامکان سعی شود از ظروف یکبار مصرف کاغذی وگیاهی استفاده شود.
دکتر نجفی سامانه 1690 مخصوص شکایات درمانی را که به صورت شبانه روزی در معاونت درمان مستقر می باشد وسامانه شماره 1490 را که مخصوص شکایات دارویی ودر اسرع وقت راه اندازی خواهد شد اعلام کرد .
وی در خصوص طرح داروخانه های زنجیره ای طبق اعلام سازمان غذا ودارو این طرح لغو شده است
گفتنی است ایشان اظهار داشت که کمبود داروهای بیماران خاص مقطعی می باشد ونیم درصد به سهمیه استان ما اضافه شده است قبلا چهار درصد بوده الان به چهارونیم درصد افزایش یافته است.
در خاتمه دکتر نجفی اعلام داشت که تا پایان سال 94 برچسب چراغ راهنما بر روی کالاهای مواد غذایی از سوی وزارت بهداشت وهمچنین معاونت غذا وداروی این استان الزامی اعلام شده است.