به گزارش « وب دا» دکتر محمدباقر لاریجانی در حاشیه همایش معاونین آموزشی دانشگاههای علوم پزشکی کشور در جمع خبرنگاران با اشاره به چهارمین گام طرح تحول سلامت به نوآوری و تحولاتی که در 6 ماه گذشته در حوزه آموزش پزشکی صورت گرفته است اشاره و عنوان کرد: در این راستا با دریافت نظرهای کارشناسی چارچوب روزانه ای تدوین و از امروز در اختیار دانشگاهها قرار میگیرد .
وی با تاکید بر این که دانشگاه ها باید ماموریت گرا شوند، خاطرنشان کرد: دانشگاه ها ضمن دارا بودن رشته های متنوع، توانمندی های بسیاری دارند. لذا با توجه به ارتباطی که دانشگاههای علوم پزشکی با وزارت بهداشت دارند، میتوان برخی از مسئولیتها و ماموریتها را به دانشگاهها سپرد .
معاون آموزشی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به تقسیم بندی 10گانه مناطق آمایشی آموزش پزشکی در کشور گفت: در نظر داریم به جای اینکه افراد به صورت متمرکز در ستاد وزارت بهداشت فعال باشند، برخی ازماموریتها به این مناطق آمایشی واگذار شود تا با همکاری دانشگاهی که در آن منطقه وجود دارد فعالیتها را توسعه بدهند .
این مقام مسئول ادامه داد: با اجرای این برنامه همچنین به ایجاد قطب هایی می رسیم که با همکاری دانشگاه ها یه پیشنهادهایی برای تحولات آموزش پزشکی در سال های آینده دست یابیم. بدون شک این اقدام، امری مهم برای ماموریت گرا شدن دانشگاهها برای اجرای سند نوآوری در حوزه آموزش پزشکی است .
معاون آموزشی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به این که برای ارزشیابی سند تحول و پایش آموزش پزشکی برنامههای روشنی پیش رو است، اظهار کرد: در سال جاری نیز ارزیابی سال 94 در کنار رتبه بندی دانشگاهها بر اساس شاخصهای متداول، چگونگی درگیر شدن در سند تحول و اجرای برنامهها و نوآوری بخشی از ارزیابی دانشگاههای علوم پزشکی انجام خواهد می شود.
دکتر لاریجانی همچنین با اشاره به ارتباط مجازی دانشگاههای علوم پزشکی با یکدیگر اظهار کرد: با وجود این که اکنون در بسیاری از زمینهها شرایط ارتباط آنلاین دانشگاه ها وجود دارد، اما تحقق این امر در حجمی گسترده یکی از آرزوهای ما است.
وی با بیان این که گستره سرزمینی ایران گسترده است و امکان اینکه 80 میلیون جمعیت به صورت مرکزی اداره شود وجود ندارد، خاطرنشان کرد: لذا اگر بخواهیم شاهد ارتقای همه جانبه دانشگاه ها باشیم باید از همه پتانسیلهای موجود بهره ببریم.
معاون آموزشی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ادامه داد: به منظور توسعه فعالیتهای مجازی در آموزش پزشکی ، دانشگاه علوم پزشکی مجازی راه اندازی شده است که با کمک دانشکدهها و واحدهای مجازی در استانها کار خود را گسترش میدهد .
دکتر لاریجانی با تاکید بر اینکه نمیتوان همه رشتههای پزشکی را به صورت مجازی ارائه داد، گفت: هدف از راه ندازی دانشگاه های مجازی این نیست که تمام رشتهها به صورت مجازی ارائه شود، حتی تعداد رشتههای مجازی که در نقاط مختلف دنیا ارائه میشود حدود 20 تا 25 درصد است و 25 تا 30 درصد رشتهها به صورت مجازی – حضوری ارائه میشود .
این مقام مسئول با بیان این که بسیاری از دروس پزشکی نیاز به آزمایشگاه و حضور در کنار بیمار دارد، تاکید کرد: لذا برخی از دروس باید به صورت مجازی – حضوری ارائه شوند .
معاون آموزشی وزیر بهداشت با اعلام این خبر که دانشگاه مجازی مصوبه شورای گسترش را دریافت کرده است، اظهار کرد: به زودی شاهد استقرار چنین دانشگاهی خواهیم بود. البته اکنون این امکان در دانشگاههایی که پتانسیلهای لازم در مجازی سازی را دارند فراهم است.
وی با ابراز امیدواری نسبت به این که فعالیت این دانشگاه به صورت مرکزی مورد حمایت قرار گیرد، خاطرنشان کرد: در این زمینه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی برنامهای را مدنظر دارد که آن را با کمک وزارت بهداشت به صورت کشوری اجرای می کند و به صورت مجازی در اختیار همه دانشگاهها قرار می دهد.
دکتر لاریجانی در پایان با بیان این که ظرفیت بومی در بیشتر رشتههای پزشکی، داروسازی و دندانپزشکی تکمیل شده است، عنوان کرد:در رشته های تخصصی در برخی از رشته ها ظرفیت تکمیل و در برخی دیگر ظرفیت تکمیل نشد اما با این وجود تکمیل ظرفیت اعلام نشد .