در این همایش که باحضور دکتر علیلو معاون قضایی و سرپرست امور اجتماعی وپیشگیری از جرائم و آسیب های اجتماعی دادگستری و جمعی از مسئولان دانشگاهی و همکاران استانی برگزار گردید، بر اهمیت تسهیل ازدواج و در عین حال حفظ کانون گرم خانواده تاکید شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه به نقل از روابط عمومی مرکز بهداشت استان همایشی با عنوان نقش مشاوره های حین ازدواج در پویایی و بالندگی جمعیت و با تاکید بر هدف تحکیم بنیان خانواده و کاهش طلاق و با حضور حجت الاسلام خیری مسئول دفتر نهاد رهبری در دانشگاه علوم پزشکی تبریز ، دکتر طاهر اقدم ، قائم مقام رئیس دانشگاه، دکتر علیلو معاون قضایی و سرپرست امور اجتماعی وپیشگیری از جرائم و آسیب های اجتماعی دادگستری ، دکتر درستی معاون بهداشت دانشگاه و بالود نماینده اداره کل بهزیستی استان ، و مسئولین و کارشناسان مرتبط مرکز بهداشت استان و شبکه های بهداشت و درمان شهرستانهای تابعه در مرکز بهداشت استان برگزارگردید
.
در این جلسه هرکدام از میهمانان و مسئولین محترم با ایراد سخنرانی به اهمیت تسهیل ازدواج و در عین حال حفظ کانون گرم خانواده اشاره و ضمن تبیین جایگاه آموزش و مشاوره در ارتقای سلامت جامعه ، به تغییر برنامه اجرایی مشاوره های حین ازدواج پرداختند .
دکتر درستی معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تبریز و رییس مرکز بهداشت استان ضمن خیر مقدم ، در خصوص تحکیم بنیان خانواده وسیاست های ابلاغی رهبر معظم انقلاب اشاره نمود و اقدامات صورت گرفته در خصوص همکاریهای بین دستگاه ها برای مشاوره قبل و حین ازدواج اشاره نمود.
در ادامه دکتر طاهر اقدم ،قائم مقام رییس دانشگاه ضمن اشاره به آسیب های اجتماعی اعتیاد و طلاق و خودکشی به اهمیت توجه به موضوعات مشاوره قبل و حین ازدواج پرداخت ایشان وضعیت فعلی هرم جمعیت جامعه را 12% بیان نموده و گفتند اگر روند فعلی ادامه یابد در سال 2050میلادی 31 سال بعد جمعیت سالمندان 30 % خواهد بودو باید برنامه ریز کنیم و اگر با کمترین هزینه اقدام نشود در آینده نه چندان دور منتظر آسیب های اجتماعی بیشتری خواهیم بود.
حجت الاسلام خیری مسئول دفتر محترم نهاد رهبری دانشگاه در خصوص اقدامات همکاریهای مشترک بین دستگاههای دادگستری ، بهزیستی ، تبلیغات اسلامی و دانشگاه علوم پزشکی توضیحاتی را بیان نمودند، ایشان در ادامه به جدیت مقام معظم رهبری در امر آسیب های اجتماعی اشاره کرد و یکی از این آسیب هارا طلاق دانست ، وی گفت ازدواج های دانشجویی از جمله ازدواج های موفق می باشد که کمترین طلاق بین زوجین اتفاق می افتد.
دکتر علیلو معاون قضایی و سرپرست امور اجتماعی وپیشگیری از جرائم و آسیب های اجتماعی دادگستری، با اشاره به وضعیت بحرانی طلاق ها در جامعه گفت بخش عمده طلاق ها بر میگردد به عدم تفاهم اخلاقی و این قسمت پررنگ تر از فقر مالی می باشد، و در عدم تفاهم صرفاَ بد خلقی ومسائله تربیتی نمی باشد بلکه بیشتر به عدم دانایی در مسائل زناشویی بر میگرددو مشاوره قبل ازدواج راهکار مناسبی میباشد.
در ادامه دکتر رهبری مدیر گروه سلامت جمعیت و خانواده در خصوص آمار جمعیتی و اقدامات برنامه باروری سالم در مشاوره های حین ازدواج و وظایف شبکه های بهداشت ودرمان در خصوص همکاریهای مشنرک بین دستگاهی صحبت کردند.
گفتنی است بر اساس تفاهم نامه جدید مشاوره های حین ازدواج در دو روز و به شرح زیر خواهد بود:
روز اول: پس از اخذ معرفینامه صادره از دفترخانه ازدواج ، از زوجین نمونه گیری و آزمایشات ازدواجی درمرکز مشاوره انجام خواهد شد.
روز دوم: حضور زوجین در کلاسهای چهار گانه: مشاوره باروری سالم و جنسی ، مشاوره حقوق ، مشاوره روانشناسی، مشاوره اخلاق و احکام
- صدور گواهی نهایی پس از بررسی جواب آزمایشات و گواهی های شرکت در کلاسهای چهار گانه صورت خواهد گرفت.