تاریخ : سه شنبه 11 مهر 1396
کد 5276

به مناسبت روز جهانی سالمند

افزايش درصد سالمندان در استان آذربایجان شرقی نیزدر حال خودنمايي است
تحولات جمعیتی ، جمعیت را از جوانی به سوی سالخوردگی سوق داده است . وضعیت جمعیتی در ایران نشان داده است  که  در سالهای 1390-1389 جمعیت 60 سال و بالاتر به حد برابری با جمعیت کمتر از 6 سال رسیده است و این یعنی  قرار است  جمعیت سالخورده کشور با سرعت زیادی افزایش یابد طوری که در سال 1429 حدود 25 درصد از کل جمعیت کشور را افراد سالمند  تشکیل خواهند داد.
به گزارش روابط عمومی معاونت اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی تبریز دکتر طاهر اقدم قایم مقام رئیس دانشگاه و معاون اجتماعی دانشگاه گفت : با این توصیف روند افزايش درصد سالمندان در استان آذربایجان شرقی نیزدر حال خودنمايي است و براساس سرشماری نفوس ومسکن سال85 تنها در کلان شهرتبریز106500 نفر سالمند (7 درصد جمعیت )و براساس سرشماری سال 90 تعداد سالمندان168088 نفر (9/8درصد از جمعیت )  می باشد .

دکتر طاهر اقدم در ادامه گفت : سالمند شدن جمعیت همراه با خود  چالش های متعددی برای طراحان سیاست اجتماعی و سلامت به ارمغان می آورد که افزایش بار بیماری های غیر واگیر-  افزایش شیوع بیماریهای مزمن -  افزایش ناتوانی و... از آن جمله هستند .
طاهر اقدم با بیان اینکه : شواهد به دست آمده از کشورهای توسعه یافته نشان می دهد که  میتوان با اتخاذ راهبرد های مناسب و بموقع شیوع بیماریهای مزمن و سطوح ناتوانی در سالمندان را کاهش داد گفت : تامین و حفظ سلامت سالمند و ارتقای آن به گونه ای که سالمندان در هر مکان، زمان و به هر دلیل که متقاضی استفاده از خدمات سلامت هستند ، بتوانند از این خدمات بهره مند شوند جزو وظایف وزارت بهداشت و تمامی نهادها و ارگانها و همیاری سالمندان و خانواده ها می باشد و مطمئنا داشتن سالمندان سالم و مستقل با دریافت این خدمات عملی ترخواهد بود .

لذا با توجه به مطالب فوق الذکر در معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی تبریز بر آن شدیم که کانون هایی تحت عنوان "کانون دوستدار سالمند"با اهداف ذیل در سطح استان آذربایجان شرقی ایجاد گردد .
ایشان افزود: کانون های دوستدار سالمند با هدف تامین حفظ وارتقای سلامت جسمی ، روانی ومعنوی سالمندان و به منظور بهره مندی آنان از کیفیت زندگی بهتر از طرق زیر ایجاد شده و فعالیت می کنند.
 فراهم ساختن امکان تداوم حضور سالمند در جامعه
 فراهم ساختن امکان مشارکت موثر وکارآمد سالمندان در برنامه های مربوط به این گروه جمعیتی شامل: امکان انتقال مهارت حل مسایل ومشکلات سلامت سالمندان به همسالان ( تغذیه ، ورزش و در کل بهبود شیوه زندگی، استفاده از کامپیوتر وثبت اطلاعات شخصی ، استفاده از کارتهای اینترنتی ، فعالیتهای فرهنگی نظیر " آموزش تلاوت قرآن ،مباحثه ،مشاعره و..." )
 ایجاد شرایط توانبخشی برای سالمندان با مشارکت بین بخشی (بهزیستی ، ..... )
 ارائه مراقبت ها وآموزشهای لازم
 تقویت روحیه خود باروری ،اعتماد به نفس ،تفاهم بین شهروندان ارشد
 افزایش ضریب خلاقیت در جهت توسعه ظرفیتها وکمک به قوت واستعدادهای سالمندی

ایشان در پایان از خیرین سلامت و همچنین سمن های استان خواست تا در زمینه ارئه خدمات سلامت به سالمندان همت کنند و معاونت اجتماعی دانشگاه نیز از فعالیت این عزیزان پشتیبانی و حمایت می کند .
 
  • نوشته شده
  • توسط اقای جهان مهر
  • تعداد بازدید 365